Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Fiasco van de Galaxy Note 7 kost Samsung 700 miljoen dollar’

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2016, 12:35 CategorieAndroid

Het fiasco van de Samsung Galaxy Note 7 kan het bedrijf duur komen te staan. De kosten worden geschat op ongeveer 700 miljoen dollar. Aanvankelijk werd gespeculeerd dat er problemen waren met de oplader, maar het lijkt toch echt de accu te zijn die voor kopzorgen zorgt.

Fiasco Galaxy Note 7 komt Samsung duur te staan

Dat Samsung problemen heeft met de Galaxy Note 7, is inmiddels geen geheim meer. Nadat er een aantal toestellen waren ontploft, moest het bedrijf wel reageren. In Nederland zorgt dit fiasco voor het uitstellen van de release van het apparaat in Nederland — en dat is misschien maar goed ook. Niemand wil immers een apparaat van 850 euro dat spontaan kan ontploffen. Een analist heeft voorspeld wat het probleem met de Note 7 het bedrijf achter de phablet zal gaan kosten: omgerekend moet het neerkomen op meer dan 700 miljoen dollar.

Aanvankelijk werd gedacht dat het probleem werd veroorzaakt door de oplader van het apparaat. Maar niet lang daarna kwam in het nieuws dat de accu de boosdoener was. Samsung zal daardoor voortaan ook geen eigen accu meer gebruiken. Samsung dient nu de al verkochte toestellen te vervangen. Ook moeten alle klaargemaakte toestellen worden teruggeroepen, waardoor de verkoopverwachting van zes, naar drie miljoen stuks gegaan is (derde kwartaal 2016). Wellicht dat dit soort problemen in de toekomst niet meer voorkomen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.