Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Filmpje: iPhone 7 rent rondjes rond veel langzamere Samsung Galaxy Note 7

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2016, 22:18 CategorieiPhone

In een filmpje van vlogger Phonebuff worden de iPhone 7 en de Galaxy Note 7 met elkaar vergeleken op snelheid. Het resultaat: de iPhone 7 is veel en veel sneller dan de Galaxy Note 7. En dat terwijl de Note 7 op papier betere hardwarespecificaties bezit.

‘Brutal beating’ van de Note 7

Een ‘brutal beating’ van de Note 7, noemt BGR het resultaat. De vergelijking tussen de telefoons is vrij simpel van opzet. Het is geen benchmark, die het uiterste van een toestel vergt in zulke extreme omstandigheden dat geen gebruiker daar ooit in terecht zal komen.

Apps openen

De test van Phonebuff bestaat simpelweg uit het zo snel mogelijk achter elkaar openen van precies dezelfde apps op beide toestellen, met een stopwatch ernaast. Dat gebeurt tweemaal, want de eerste keer moet het toestel de app volledig laden. De tweede keer zit de app als het goed is al in het cachegeheugen waardoor het dan sneller opstart.

Cache-apps

Al na enkele apps zien we dat de Note 7 behoorlijk achter gaat lopen, en dat wordt steeds erger. Sterker nog, de Apple-telefoon is al klaar met zijn tweede rondje (cache-apps) als de Note 7 daar nog aan moet beginnen.

iPhone 7 Plus

Dit is niet erg wetenschappelijk verantwoord allemaal, maar het weerspiegelt wel het dagelijkse gebruik van een smartphone. Hierbij moet nog worden bedacht dat Phonebuff alleen de kleinere iPhone 7 met 2GB ram heeft gebruikt als vergelijkingsmateriaal met de Note 7. De grotere iPhone 7 Plus heeft 3GB aan boord en heeft dus nog betere papieren om de Note 7 in een stofwolk achter te laten. Phonebuff heeft kennelijk de Apple-phablet nog niet op de kop kunnen tikken, maar zodra dat is gebeurd, valt er ongetwijfeld weer zo’n filmpje te bewonderen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.