Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gerepareerde Samsung Galaxy Note 7 krijgt letter op verpakking

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2016, 8:23 CategorieAndroid

In de afgelopen week is bekend geworden dat Samsung al zijn verkochte Galaxy Note 7-toestellen terugroept omdat er sprake is van explosiegevaar. De accu in het apparaat is niet geheel veilig en dus heeft het bedrijf ervoor gekozen om in te grijpen. Op meerdere manieren kun je erachter komen of je in de toekomst wel een gerepareerd apparaat in handen krijgt.

Samsung geeft nieuwe Galaxy Note 7 andere verpakking

Om aan te kunnen geven dat het om een gerepareerde smartphone gaat, zal Samsung de letter ‘S’ plaatsen op de verpakking van zijn phablet. Op die manier kun je eenvoudig zien of je wel een ‘veilige’ Galaxy Note 7 aanschaft en niet een toestel dat nog steeds te maken heeft met explosiegevaar. Dat is het nieuws dat Samsung Australië via zijn officiële website naar buiten heeft gebracht.

De letter S op de verpakking plaatsen, is overigens niet de enige maatregel die Samsung neemt. Het bedrijf kiest er namelijk ook voor om een imei-database online te plaatsen waarin men kan controleren of het model dat ze in het bezit hebben of eventueel willen aanschaffen wel echt een veilig model is. Die database verschijnt online zodra de vervanger Note 7-smartphones beschikbaar zijn. In Nederland en België kunnen we de nieuwe smartphone overigens in oktober verwachten.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.