Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gmail krijgt een responsief design op Android en het web

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2016, 9:26 CategorieAndroid

Verschillende soorten schermen kunnen ervoor zorgen dat een app er niet altijd goed uitziet zonder responsief design. Daarom is het goed om te weten dat Google aan een update werkt voor Gmail op Android en het web, die een dergelijk design zal implementeren.

Gmail krijgt een responsief design

Het is natuurlijk mogelijk om je e-mail op allerlei verschillende apparaten te lezen. Maar al die apparaten zijn voorzien van een afwijkende schermgrootte, waardoor bepaalde elementen van een app of site niet goed tot hun recht komen. Gmail is zo’n app en website die niet helemaal goed functioneert op kleinere schermen en daarom zal Google straks een responsief design implementeren. Zo’n design zorgt ervoor dat de layout van een app of website zich aanpast aan de grootte van het scherm, zodat alles goed in beeld staat.

Niet alleen het design wordt aangepast, ook kun je beter op knopjes en links drukken op kleinere schermen. Maar andersom zal de truc ook werken: e-mail die is geformatteerd voor kleine schermen, zal er beter uitziet op grotere schermen. In de onderstaande gif-afbeelding kun je de veranderingen binnen de Gmail-app op Android goed zien. Helaas is niet bekend wanneer we de update precies mogen verwachten en waarom Google de update nog niet meteen doorvoert op iOS. Later deze maand zal de update ergens moeten verschijnen.

nexus2cee_responsive

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.