Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Allo slaat alle niet-geheime chats automatisch op

Geschreven door
Geplaatst op22 september 2016, 9:24 CategorieAndroid

Ondanks het feit dat Google beloofde dat Google Allo de chats niet voor altijd zou opslaan op zijn servers, blijkt nu het tegenovergestelde. Alle gesprekken die in het niet-geheime gedeelte worden gevoerd, worden namelijk wel voor onbepaalde tijd opgeslagen.

Google Allo slaat niet-geheime chats op

Toen Google de berichtendienst Google Allo aankondigde, beloofde Google een aantal opties aan te bieden met betrekking tot online veiligheid. Zo zouden niet alle berichten voor onbepaalde tijd worden opgeslagen en zouden gebruikers toegang krijgen tot geheime chats en berichten die zichzelf na een bepaalde tijd zouden verwijderen. Maar op één van die beloftes komt Google terug, aangezien nu blijkt dat alle gesprekken die niet in het geheime gedeelte van de app worden gevoerd, toch voor onbepaalde tijd worden opgeslagen op de servers.

De berichten blijven daar bestaan, totdat de gebruiker ze er handmatig weghaalt. Daarnaast kan de politie de gegevens ook opvragen wanneer die komt aanzetten met een bevelschrift. Maar dat is niet de reden dat Google dit doet. De zoekmachinegigant kan ervoor zorgen dat Google Assistant en Smart Reply beter werken wanneer er meer data beschikbaar is. En die data haalt het bedrijf uit de app, dus kunnen ze die niet zomaar meteen weggooien. Wel kun je van de icogonitomodus gebruikmaken, dan kan niemand meelezen met wat je zegt.

  • Google Allo
  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. Meneer V
    23 september, 2016 om 9:58

    Gniffel. Goh, google komt met een dienst en ze slaan de data op…. wow, wat een verrassing. Ze moeten de data zogenaamd opslaan omdat anders hun assistent niet goed werkt. Dat is natuurlijk onzin want voor zover die assistent ook maar *iets* van je hoeft te weten kan al die data uit de teksten worden geplukt en daarna zijn de originele niet meer nodig. De originele teksten zijn alleen van belang voor de autoroteiten, en daarvoor kun je ze versleuteld opslaan. Maarja, als je eerlijk doet wordt je geen miljardenbedrijf he…

    Google leeft van het profileren van iedereen die van hun diensten gebruik maakt. Leer dat nou eens. Er is geen “privacy” in de wereld van google, alleen data die je gratis van de schaapjes krijgt door ze te beloven dat je echt niet meeleest. Echt niet hoor, beloofd! Nouja, misschien een klein beetje…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.