Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google dumpt Nexus en verwerkt Pixel in smartphone-naam’

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2016, 8:19 CategorieAndroid

Nadat eerder al het gerucht verscheen dat Google af zou willen van de naam Nexus, lijken nu ook de nieuwe namen uitgelekt te zijn. Alhoewel het op dit moment nog niet bevestigd is door Google, zouden de komende twee smartphones de namen Pixel en Pixel XL meekrijgen.

Google dumpt naam Nexus

Google lijkt daadwerkelijk afscheid te gaan nemen van de naam Nexus. Het bedrijf werkt momenteel aan twee nieuwe smartphones die binnenkort op de markt moeten gaan komen. De 5 inch-variant die het bedrijf maakt, lijkt Pixel te gaan heten. Het zou gaan om de smartphone die we eerder al voorbij zagen komen onder de naam Sailfish. De 5,5 inch-variant zou de naam Pixel XL meekrijgen, eerder werd die smartphone nog Marlin genoemd. Android Police kreeg deze namen in ieder geval te horen van twee onafhankelijke bronnen.

Het eerdergenoemde medium weet niet waarom Google ervoor gekozen heeft om af te stappen van de naam Nexus en over te gaan op Pixel. Ook is er nog niets bekend over hoeveel geld de nieuwe smartphones van Google moeten gaan kosten. Toch denkt Android Police dat de bronnen het best bij het juiste eind kunnen hebben. Zeker omdat een van de bronnen eerder al met betrouwbare informatie naar buiten was gekomen. De smartphones zouden op 4 oktober worden aangekondigd.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.