Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Hangouts op Android ondersteunt Chrome Custom Tabs

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2016, 9:29 CategorieAndroid

Google heeft de berichtendienst Google Hangouts van een update voorzien. De grootste toevoeging is ondersteuning voor Chrome Custom Tabs. Daardoor hoef je de applicatie niet meer te verlaten wanneer iemand je een link naar een website stuurt.

Google Hangouts van een update voorzien

Google heeft meerdere malen laten weten dat Google Hangouts (een berichtendienst) blijft bestaan naast Google Allo (een andere berichtendienst) en Google Duo (nog een berichtendienst, maar dan gericht op video). En dat bewijst het bedrijf vandaag met een update voor de eerstgenoemde. De update voegt onder meer de ondersteuning voor Chrome Custom Tabs toe. Daardoor is het mogelijk dat je binnen de app de links opent die je hebt ontvangen en hoef je dus geen browser te openen om te checken wat iemand voor site gestuurd heeft.

Mocht je toch liever je eigen browser willen gebruiken, dan kun je Chrome Custom Tabs uitzetten binnen de instellingen van de app. Wanneer je de optie aan laat staan, dan opent zich dus een nieuw scherm wanneer je op een link drukt, compleet met een groene statusbalk. Via het menu aan de rechterkant kun je ervoor kiezen de pagina alsnog te openen in Google Chrome (als je die browser hebt) of de link te delen met je vrienden, door gebruik te maken van Direct Share. De update wordt nu naar iedereen met Hangouts uitgerold.

  • Google Hangouts
  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.