Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google introduceert conceptfilms en meer voor Google Photos

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2016, 9:46 CategorieAndroid

Google heeft een nieuwe functie geïntroduceerd voor Google Photos, die op basis van een algoritme uitgebreide video’s kan maken op basis van de foto’s die je gemaakt hebt. Zo kan de app een video maken van het opgroeien van je kind (of neefje of nichtje), bijvoorbeeld.

Google Photos maakt automatisch video’s

Google Photos maakte al korte video’s van foto’s die je op een bepaalde dag gemaakt hebt, maar Google wil nu een stapje verdergaan. Zo kan de app nu ook video’s maken met een bepaald thema, bijvoorbeeld het opgroeien van je kinderen (of kinderen van je familie of vrienden). Heb je veel foto’s met kids op je smartphone of tablet staan, dan zal Photos automatisch de beste eruit pakken en een soort tijdlijn presenteren van het opgroeien. Er zouden geen foto’s tussen moeten staan van kinderen met gesloten ogen, bijvoorbeeld — alleen de beste foto’s.

Ook kunnen er video’s verschijnen van de zomer of van een speciale dag, zoals je trouwdag of een verjaardag. De video’s duren twintig tot honderdtwintig seconden; dat is afhankelijk van het aantal beschikbare foto’s. In de toekomst wil Google meer soorten video’s gaan uitrollen voor Google Photos, maar de onderwerpen zijn helaas nog niet bekend. Google geeft aan dat je dingen mag verwachten als feestdagen en andere heugelijke dingen. Daarnaast kun je nu ook direct vanuit Photos delen met enkele contactpersonen.

Hebben je contactpersonen ook Google Photos op Android of iOS geïnstalleerd en je deelt foto’s, video’s of combinaties daarvan met hen, dan krijgen ze een notificatie van de app en kunnen ze direct zien wat er precies gedeeld is. Ook kun je het materiaal delen met de mensen die de app niet gebruiken.

  • Google Photos
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.