Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google laat Samsung het accu-icoontje misschien niet aanpassen (update)

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2016, 10:28 CategorieAndroid

Mogelijk mag Samsung het accu-icoontje in de statusbalk van de Galaxy Note 7 niet groen maken, omdat dat tegen de richtlijnen in gaat van Google. Daarin staat te lezen dat de icoontjes bovenin beeld wit moeten zijn, omdat de statusbalk ook van kleur kan veranderen per applicatie.

Toch geen groene accu op de Galaxy Note 7?

Samsung was voornemens een groen accu-icoontje te introduceren voor de Galaxy Note 7, om te laten zien dat een toestel is voorzien van een betere batterij, die niet zomaar zal ontploffen. Mogelijk gaan die plannen niet door, omdat dit tegen de verplichte richtlijnen ingaat van Google. Google heeft namelijk een document opgesteld waar bedrijven met licenties voor Android zich aan moeten houden, en één van die richtlijnen is dat de iconen in de statusbalk wit moeten blijven. Die balk kan namelijk van kleur veranderen door een app.

En wanneer die kleur zou overeenkomen met de kleur van de accu, dan kan je heel die accu niet meer zien. Mocht Samsung de groene accu toch doorvoeren, dan overtreedt het bedrijf dus de regels van Google. Onduidelijk is echter of beide bedrijven afspraken hebben gemaakt over de kleur of niet. Maar zelfs wanneer Google het niet toe zou staan, dan kan de Zuid-Koreaanse fabrikant wel op andere plekken binnen Android een groene accu introduceren. Die is misschien niet meteen zichtbaar, maar biedt wel dezelfde zekerheid aan.

Update: Google heeft inmiddels aangegeven dat er een uitzondering wordt gemaakt. De groene accu komt er wel, en wordt voorzien van een witte rand om ervoor te zorgen dat je het icoontje altijd kunt blijven zien.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.