Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google heeft de mediaserver van Android 7.0 Nougat opnieuw opgebouwd

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2016, 10:09 CategorieAndroid

Het is duidelijk dat Google ervoor gezorgd heeft dat Android 7.0 Nougat over een veel betere beveiliging beschikt dan eerdere versies. Nu heeft het bedrijf daar echter meer informatie over gegeven. Zo is de mediaserver, verantwoordelijk voor het Stagefright-lek, opnieuw opgebouwd.

Mediaserver voor Android 7.0 Nougat opnieuw opgebouwd

Het is geen geheim dat Google de beveiliging van Android heeft aangescherpt met de release van Android 7.0 Nougat. Deze week heeft Google meer bekendgemaakt over die aangescherpte maatregelen. Een groot onderdeel van de huidige problemen liggen bij de mediaserver, het onderdeel dat Stagefright helaas mogelijk maakt. Bijna elk toestel op de markt met Android als besturingssysteem (ongeacht de fabrikant) had last van dit lek, waardoor Google snel moest schakelen. Andere fabrikanten laten langer op zich wachten.

Stagefright zorgde ervoor dat media die met een mms werd mee verzonden, werd geladen in het geheugen voordat die werd geopend. Daardoor was het voor kwaadwillende mogelijk een mms te sturen naar een apparaat, waarna er malafide software geïnstalleerd kon worden. Voor Nougat heeft Google de mediaserver opnieuw opgebouwd. Er zijn nu gesegmenteerde lagen aanwezig, waardoor malafide software er niet zomaar doorheen komt. Heb je dus de kans om Android 7.0 te installeren, dan doe je er goed aan dat meteen te doen.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.