Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Pixel en Pixel XL zijn straks moeilijk te rooten’

Geschreven door
Geplaatst op22 september 2016, 9:12 CategorieAndroid

Als we de geruchten mogen geloven, dan is het zo dat de Google Pixel en Pixel XL straks moeilijk te rooten. Dat betekent dat je dus niet zo snel toegang krijgt tot verborgen of vergrendelde onderdelen binnen Android met zo’n nieuwe smartphone of phablet.

Google Pixel XL is moeilijk te rooten – gerucht

Voor veel mensen is het grote voordeel van Android dat ze een toestel kunnen rooten. Wanneer je dat doet, dan krijg je toegang tot verborgen of vergrendelde features binnen het besturingssysteem. Daar dien je echter wel de juiste kennis voor in huis te hebben, want anders kan het goed misgaan. Je verliest in elk geval de garantie op je smartphone of tablet wanneer je hier aan begint, dus raden we het over het algemeen ook af. Voor meer informatie over rooten en wat de voor- en nadelen zijn, kun je terecht in dit achtergrondartikel.

En hoewel de smartphones van Google zich altijd uitstekend lenen voor het rooten, zal dat met de Pixel en de Pixel XL, die op 4 oktober zullen worden aangekondigd, wel anders zijn. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven. het geruchtencircuit meldt namelijk dat die smartphones straks moeilijk te rooten zijn en zelfs niet zullen opstarten wanneer Android is opengebroken. Eerder bracht Google al een api uit die ontwikkelaars aan hun app kunnen toevoegen, die ervoor kan zorgen dat apps niet correct werken op geroote Android-apparaten.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.