Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Pixel-telefoons voorzien van een soort 3D Touch-functie

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2016, 0:14 CategorieAndroid

 

Een nieuw gerucht over de nieuwe Google Pixel-telefoons vermeldt dat die worden voorzien van een 3D Touch-achtige functie. Maar het is niet gezegd dat de benodigde hardware ook aan boord is.

Drukgevoelig scherm

3D Touch werd door Apple geïntroduceerd bij de lancering van de iPhone 6S en 6S Plus. In deze apparaten is een drukgevoelig scherm verwerkt en een sensor die registreert hoe hard er op het scherm wordt gedrukt. Als hard wordt gedrukt, verschijnt een soort pop up-menu met functies. De bijbehorende app hoeft dan niet geopend te worden om die functies te benutten; in het klein verschijnt de benodigde informatie op het telefoonscherm.

Geen druksensor

Naar verluidt zijn de Pixeltelefoons van Google straks ook voorzien van zo’n menu, alleen is het de vraag hoe dat te voorschijn gehaald kan worden. Volgens de geruchtenmolen zit in de Pixeltelefoons helemaal geen drukgevoelig scherm en ontbreekt ook de noodzakelijke sensor. Het is dan ook meer een nieuwe software-gimmick, die met Android 7.0 Nougat wordt geïntroduceerd.

Beetje waterdicht

Over de Pixel XL, de grootste smartphone die Google zal uitbrengen, werd eerder gezegd dat hij een beetje waterdicht wordt, dat ze moeilijk zijn te rooten, en dat de nieuwe Pixel-toestellen op 4 oktober worden gepresenteerd aan de wereldpers. De Pixel-telefoons volgen de Nexus-telefoons op, die Google al sinds jaar en dag in de herfst uitbrengt. Hier zijn alle artikelen over de Pixel op een rijtje.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.