Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play test nieuwe optie en laat nu app-grootte binnen lijstjes zien

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2016, 10:00 CategorieAndroid

Google Play is momenteel een nieuwe feature aan het uitproberen. De winkel laat namelijk de grootte van de app in de lijsten zien. Daardoor weet je meteen hoe groot een applicatie is wanneer je hem wil downloaden, zonder daarvoor eerst naar de app-pagina te gaan.

Meteen de app-grootte checken binnen Google Play

Mocht je een Android-apparaat hebben met weinig ruimte of houd je ervan bewust om te gaan met de ruimte die je hebt, dan kun je binnen Google Play altijd checken hoe groot een app precies is. Met die informatie op zak kun je dan bepalen of je een app wil of kunt downloaden, of niet. Nu kun je daarvoor nog terecht op de pagina van de app in kwestie. Maar Google test momenteel een nieuwe feature voor de Store, waardoor je ook binnen de lijsten kunt zien hoe groot een app precies is. Je hoeft de pagina dus niet meer te openen.

Het gaat hier om een server-side switch, dus je hoeft geen update te downloaden om de verandering te kunnen zien. Het kan ook zijn dat je voorlopig nog helemaal niets ziet, omdat Google de optie nu aan het testen is en dat gebeurt met een willekeurig aantal Android-apparaten. Je kunt dus ook geen apk-bestand downloaden en de update forceren – Google bepaalt wie wat ziet binnen Google Play. Het is ook niet bekend wanneer we de feature gaan tegenkomen bij iedereen, omdat de zoekmachinegigant daar helaas niets over bekendgemaakt heeft.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.