Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google test nieuwe downloadfeature voor de Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2016, 9:01 CategorieAndroid

Google test momenteel een nieuwe feature voor de Google Play Store: downloads automatisch aanzetten wanneer er wifi beschikbaar is. Mocht je meedoen met de bèta, dan kun je bij het downloaden van een app aangeven die te willen downloaden wanneer je met een wifi-netwerk verbonden bent.

Google Play Store krijgt mogelijk een nieuwe functie

Wanneer je vaak onderweg bent en geen toegang hebt tot wifi, dan kun je je wel eens afvragen: download ik die app nu – ten koste van mijn data – of wacht ik even tot ik weer verbonden ben met een wifi-netwerk? Mocht je gaan voor de tweede optie, dan kan het nog wel eens zijn dat je die applicatie vergeet en dus helemaal niet download. Om die problemen nu op te lossen, introduceert Google een nieuwe bètafunctie voor de Google Play Store, de digitale winkel van Android, die downloads kan uitstellen tot er weer wifi beschikbaar is.

Het lijkt erop dat je de optie zelf niet kunt triggeren, omdat het mogelijk gaat om een server-side switch. Wanneer je toch toegang hebt tot de bèta, dan krijg je meer opties in het dialoogvenster wanneer je een app probeert te downloaden. Daar staat aangegeven dat je het downloaden dus kunt uitstellen tot er weer wifi is. Ook kun je natuurlijk meteen downloaden, mocht dat nodig zijn. Het is op moment van schrijven niet bekend wanneer Google de functie wil introduceren of wat de beperkingen en andere mogelijkheden zijn.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.