Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google voorziet Android van een knop voor opnieuw opstarten’

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2016, 9:02 CategorieAndroid

Als we de geruchten mogen geloven dan zal Google Android eindelijk gaan voorzien van een knop waarmee je het toestel opnieuw kunt opstarten. Mocht je bijvoorbeeld een Samsung-apparaat hebben, dan heb je al jaren toegang tot een dergelijke knop die Google nooit standaard inbouwde.

Android krijgt een knop voor direct opnieuw opstarten – gerucht

Er is een foto opgedoken waarop te zien is dat de nieuwe Pixel-telefoons van Google zijn voorzien van een knop waarmee je het toestel direct opnieuw kunt opstarten. Mocht je al jaren een Samsung-apparaat hebben, dan had je al toegang tot een dergelijke knop die Google maar nooit standaard in Android wilde bouwen. Maar met de release van versie 7.1 Nougat kan daar nog wel eens verandering in komen, aangezien die versie van het besturingssysteem dus mogelijk de felbegeerde knop zal gaan krijgen.

pixel-xl-reboot

Het kan overigens zomaar zijn dat de knop er ook níet aankomt, omdat we hier met pre-release software te maken hebben. Software waar ontwikkelaars nog aan sleutelen en omdat apparaten vaak opnieuw moeten worden opgestart, kan zo’n knop het leven van een developer gemakkelijker maken. Daarnaast is nog helemaal niet duidelijk of de Nexus-apparaten die nu al op Android 7.0 Nougat draaien ook de knop zullen ontvangen of dat Google het bij de Pixel-smartphones zal houden. Maar de foto biedt houvast…

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.