Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Googles Accelerated Mobile Pages nu officieel uitgerold, wereldwijd

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2016, 9:53 CategorieNieuws

Google heeft laten weten dat de Accelerated Mobile Pages vanaf nu wereldwijd worden uitgerold voor iedereen en dat je ze nu kunt tegenkomen. In totaal gaat het nu al om 600 miljoen AMP’s, van onder meer sites van eBay en Reddit.

Accelerated Mobile Pages worden wereldwijd uitgerold

Google heeft bekendgemaakt dat de Accelerated Mobile Pages vanaf nu wereldwijd worden uitgerold, voor iedereen — en niet dus alleen voor ontwikkelaars. In totaal gaat het nu al om 600 miljoen pagina’s van onder meer websites als verkoopsite eBay en internetforum Reddit. De speciale pagina’s zorgen ervoor dat mobiele apparaten minder data verbruiken wanneer ze worden bezocht en dat betekent dat je maandelijks meer data over zult houden. Eerder viel alleen Google Nieuws onder AMP, maar nu dus het complete (mobiele) web.

Ook kun je de pagina’s tegenkomen in de Google Zoeken-app op Android en iOS. Wanneer je een zoekopdracht uitvoert op je smartphone of tablet en je een kleine, blauwe bliksemschicht ziet staan naast de titel van de pagina, dan weet je dat je met de Accelerated Mobile Pages te maken hebt. Google claimt dat deze pagina’s in een seconde geladen kunnen worden en slechts een tiende van de data gebruiken, in vergelijking met reguliere pagina’s die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Hiermee wordt het mobiele web snel en toegankelijk.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.