Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on: Eerste ervaringen met de Huawei MediaPad M3 (IFA 2016)

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2016, 17:00 CategorieAndroid

De Huawei MediaPad M3 is officieel uit de doeken gedaan tijdens de Huawei-presentatie op de IFA-beurs in Berlijn. In dit artikel lees je over onze eerste ervaringen met de high-end tablet, die draait op (een versie van) Android 6.0.1 Marshmallow.

Dit is de Huawei MediaPad M3

Wanneer er een grootschalig evenement wordt gelanceerd en je weet dat er grote fabrikanten op af komen, dan blijven er maar weinig dingen geheim. Zo kwamen bijvoorbeeld de smartwatches Samsung Gear S3 en de Asus ZenWatch 3 al aan het licht voordat ze waren gepresenteerd. Datzelfde geldt voor de Yoga Book van Lenovo en ook met de Huawei MediaPad M3 is dat niet anders. Dit wordt de volgende high-end tablet van het bedrijf, die qua design al in elk geval één element lijkt te begrijpen: de stereospeakers zitten aan de zijkant.

huawei-mediapad-m3-foto-2

Maar daar later meer over. De Huawei MediaPad M3 beschikt over een groot scherm van 8,4-inch. De schermresolutie bedraagt 2560 bij 1600 pixels en dat levert een pixeldichtheid op van 359ppi. Dat betekent dat we te maken hebben met een scherp beeld en dat komt de kijkervaring, wanneer je video’s of foto’s bekijkt, ten goede. Daarnaast maakt de MediaPad M3 ook nog gebruik van een speciaal crystal clear display — maar om dat element goed te beoordelen, dienen we het product echt goed te recenseren. Dit zijn onze eerste indrukken.

En die eerste indrukken zijn meer dan goed. De tablet is in staat om snel handelingen te verrichten. En de foto’s en video’s op het scherm komen ook echt heel goed tot hun recht. Daarnaast is er ook een filter voor blauw licht aanwezig, die ervoor zorgt dat er in de avond minder druk op je ogen komt te staan. Ook dat is een feature die wel later beter willen testen. Maar van wat we er tot nu toe van hebben gezien, kunnen we ook hier stellen dat Huawei het bij het juiste eind lijkt te hebben. Hopelijk bouwt Google nog eens zelf de avondmodus in Android…

huawei-mediapad-m3-foto-3

De nadruk ligt op mediaconsumptie, in het specifiek geluid

Tijdens de presentatie kwam ook de ceo van Harman even op het podium staan, een meneer genaamd Dinesh Paliwal. Paliwal is al sinds 2007 de bestuursvoorzitter van Harman. Of Paliwal er verantwoordelijk voor is of niet, maakt niet uit. Maar het feit dat de MediaPad M3 stereospeakers aan de zijkanten van de tablet heeft geplaatst, laat ons in elk geval zien dat er mensen aan hebben gewerkt die weten waar ze het over hebben. Dat staat nog los van de kwaliteit: de plaatsing is minstens net zo belangrijk voor een goede audiobeleving.

En de speakers leveren ook nog eens goed geluid af. Nee, verwacht geen diepe bas of iets dergelijks. Maar dat geluid stijgt wel boven het gemiddelde uit. Je zou in principe een film kunnen kijken met alleen de speakers van de tablet, zonder dat het aangenaam wordt. Ook muziek beluisteren kan, maar met een koptelefoon op klinkt alles toch veel beter (mede dankzij de ondersteuning voor hoge kwaliteit muziek). Dat Harman/Kardon in elk geval heeft meegewerkt aan de audio-ervaring is duidelijk en geeft ons vertrouwen in de toekomst.

huawei-mediapad-m3-foto-4

Andere specs van de tablet

Verder weten we dat Huawei in het apparaat éénn van zijn eigen processoren heeft geplaatst. Het gaat om een Kirin 950-processor die volgens het bedrijf ook intensieve applicaties ondersteunt. Het gaat hier om een 16nm octacore-processor, volgens Huawei de enige in zijn soort. De vingerafdruklezer moet ervoor zorgen dat je tablet altijd veilig kan worden ontgrendeld, maar hebben we helaas niet kunnen testen. Instellen kost nou eenmaal tijd en voor die paar minuten die we hebben, kijken we liever ook naar andere dingen.

Ook dat onderdeel is dus iets waarin we in de recensie op terugkomen. Wel kunnen we nog vertellen dat de fabrikant een vierde laag in de beveiliging met je vingerafdruk heeft aangeboord, zodat het niet meer mogelijk is het apparaat te ontgrendelen met een afdruk van je vinger (zonder dat je er zelf bent). Daarnaast is er ook een behoorlijk accu van 5100mAh aanwezig, waarmee de tablet het enkele dagen – bij normaal gebruik – moeten kunnen uithouden. Het ligt er natuurlijk net aan wat je allemaal doet, maar de accu is niet snel leeg.

huawei-mediapad-m3-foto-7

Design en gewicht

Naast de nadruk op geluid, weten we inmiddels ook zeker dat Huawei veel nadruk heeft gelegd op het design van de tablet. Tijdens de presentatie werd er met allerlei termen gegooid door de ceo van de fabrikant, maar het belangrijkste is: hoe ziet het apparaat eruit? Behoorlijk mooi. Eigenlijk precies wat je van een high-end tablet zoals de MediaPad M3 mag verwachten. De afwerking is ontzettend netjes en de tablet voelt ook ontzettend luxueus aan. En de beschikbare kleuren maken het plaatje eigenlijk helemaal compleet.

Bovendien is de tablet ook helemaal niet zwaar en ligt die lekker in de hand. Je kunt hem gemakkelijk met de ene hand vasthouden en met de andere hand bedienen. Zo zijn de foto’s in dit artikel gemaakt zonder hulp – en dat laat toch wel zien hoe licht het apparaat is en hoe goed het gewicht intern verdeeld is. Daarnaast is de tablet natuurlijk voorzien van een gemakkelijk bereikbare koptelefoonaansluiting en is er een homeknop aanwezig, evenals knoppen voor het aan- en uitzetten en natuurlijk voor het beheren van de volume. En that’s it.

huawei-mediapad-m3-foto-5

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei MediaPad M3 komt in verschillende varianten op de markt. De goedkoopste is 349 euro. In dat geval koop je een wifi-tablet met 4GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen. Mocht je dezelfde variant met LTE willen hebben, dan betaal je vijftig euro meer. Die 399 euro betaal je ook voor de 4GB en 64GB wifi-variant. Voor 449 euro heb je de laatste uitvoering, maar dan met LTE. Huawei heeft aangekondigd dat in Europa eerst de landen Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje, Rusland en het Verenigd Koninkrijk voorzien worden.

 • Delen:
Huawei MediaPad M3
Huawei MediaPad M3
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

 1. wpj jansen
  16 januari, 2018 om 14:41

  kan de gebruikershandleiding niet uitgeprint krijgen.

  • wpj jansen
   16 januari, 2018 om 14:43

   hoe krijg ik de gebruikershandleiding uitgeprint?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.