Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on: Eerste ervaringen met de Lenovo Yoga Tab 3 Plus (IFA 2016)

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2016, 8:23 CategorieAndroid

Naast een tof tabletconcept als de Yoga Book en nog wat andere convertibles, nam Lenovo ook de Lenovo Yoga Tab 3 Plus mee naar IFA. In dit artikel lees je onze eerste ervaringen met de tablet, die draait op Android 6.0 Marshmallow.

Dit is de Lenovo Yoga Tab 3 Plus

Hoewel de tablet geen aandacht kreeg tijdens de IFA-presentatie van Lenovo, komt hij er wel degelijk aan: de verbeterde versie van de Yoga Tab 3. De slate heeft de naam Lenovo Yoga Tab 3 Plus meegekregen. Het apparaat beschikt over een 10,1″-scherm met Technicolor-kleurverbetering, Dolby Atmos driedimensionaal geluid met vier naar voren gerichte speakers van het merk JBL. Ook zijn er vier afzonderlijke weergavestanden. Het design is zoals we dat van een Yoga Tab kennen — mét een ingebouwde standaard.

Daardoor is het mogelijk de tablet in een hoek te zetten, waardoor je er bijvoorbeeld gemakkelijk een video op kunt bekijken. Ook zit er een cilinder aan de onderkant, waarin zich de accu bevindt. De Lenovo Yoga Tab 3 Plus beschikt tevens over een flinke resolutie, 2560 bij 1600 pixels, waardoor je ook een mooie schermkwaliteit van 298 pixels per inch. Zelfs op een beursvloer – met een overvloed aan licht – levert dat al prachtige plaatjes op. Dus het kan alleen maar beter worden wanneer we er thuis mee aan de slag gaan.

lenovo-yoga-tab-3-plus-foto-2

Verdere specs van de Yoga Tab 3 Plus

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 625-processor. Dit is niet de beste processor van dit moment, maar daar is de prijs dan ook niet naar. Deze chip is geklokt op 2Ghz en bevat acht kernen en wordt omschreven als een behoorlijk efficiënte processor. Op de beursvloer bleef de tablet lekker vloeiend. De vraag is natuurlijk hoe de tablet het er van afbrengt op de langere termijn. Maar de eerste indrukken zijn in elk geval positief, zeker ook vanwege de 3GB aan werkgeheugen die behoorlijk wat kan hebben met Android.

Verder is er 64GB aan opslaggeheugen, een usb type-c-poort en een micro-sd-kaartlezer aanwezig. Ook zien we een dertien megapixel-camera aan de achterkant, een vijf megapixel-camera aan de voorkant terug, en zijn bluetooth, wifi, gps en 4G/LTE (optioneel) aanwezig. Met Lenovo Media Cast kunnen gebruikers ook audio (via bluetooth) en video (via Miracast) streamen vanaf een ander apparaat. Tevens komt de Yoga Tab 3 Plus met een 9300mAh smart power management batterij die achttien uur batterijduur biedt en een 24w snel-lader.

lenovo-yoga-tab-3-plus-foto-3

Design en gewicht

Uiteraard is de tablet helemaal niet zwaar. Wel is het zo dat je hem even goed moet vasthouden, zoals dat met de andere Yoga Tab-modellen ook zo is. Dat komt vanwege die cilinder. Wanneer je de tablet plat op je hand zou leggen, dan kan die nog wel eens kantelen. Daarom doe je er goed aan hem altijd bij de cilinder vast te pakken — zoals dat ook eigenlijk vanaf het begin af aan bedoeld is. Vlak naast de accu zit een koptelefoonaansluiting. Aan de andere kant treffen we de knoppen voor het volume en het aan- en uitzetten aan.

Zoals je wellicht al bent gewend van de tabletserie, zijn die knoppen goed bereikbaar, in welke stand je hem ook houdt. Ook is het zo dat er onder de ingebouwde kickstand ruimte is voor een sim-kaart, maar dat is geheel optioneel. Die standaard maakt de tablet net zo handig als de voorgaande modellen: dit is één van de gemakkelijkste tablet waar je snel een kleine tv voor maakt voor je kleine of een presentatie mee kunt geven voor een kleine groep. En met de betere specs moet dat straks eigenlijk beter gaan dan nu het geval is.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Yoga Tab 3 Plus ligt vanaf begin november in de winkels voor een prijs van 299 euro.

  • Delen:
Lenovo Yoga Tab 3 Plus
Lenovo Yoga Tab 3 Plus
Android Marshmallow (6.0)
Lenovo Yoga Tab 3 Pro
Android Lollipop (5.1)

Reacties

  1. Sander
    26 november, 2016 om 20:06

    Heeft de lenovo yoga tab 3 plus dezelfde afmetingen enz. als de lenovo yoga tab 3 pro en past een case en/of screenprotector voor de yoga 3 pro ook op de yoga 3 plus? Voor de yoga 3 plus is namelijk nog (bijna) geen accessoires beschikbaar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.