Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP start verkoop Elite X3 in Nederland vanaf 826 euro

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2016, 23:49 CategorieWindows

HP verkoopt vanaf heden de Windows-phablet Elite X3 in Nederland. De bijna 6-inch phablet kost los 826,43 euro. Wil je er een docking station bij waarmee de telefoon een monitor in een pc kan veranderen, dan kost hij 862,73 euro.

Duurder

Die prijzen zijn hoger dan de prijzen die enkele weken geleden uitlekten. Toen bleef het apparaat steken op zo’n zevenhonderd dollar. Op de website van HP is het toestel reeds te bestellen. Ook het dockingstation kan daar los worden nabesteld voor 107 euro, voor wie hem niet meteen met het toestel laat komen.

Elite X3

De Elite X3 is niet alleen een volwaardige Windows-smartphone met topspecificaties, maar ook kan de phablet dienst doen als het kloppend hart van een Windows Continuum-pc. Hang er via het docking station een monitor en een toetsenbord aan, en de monitor wordt een bijna volwaardige Windows 10-pc.

HP Elite X3 pc

Windows 10

Los is de phablet ook al niet mis. Windows 10 Mobile is het gekozen besturingssysteem. De phablet loopt op en Qualcomm Snapdragon 820-processor waarvan de vier kernen zijn geklokt op 2,15Ghz. Deze top-processor wordt vergezeld door 4GB LP~DDR4-SDRAM. Het opslaggeheugen met 64GB. Aan de achterkant is een 16-megapixelcamera te vinden, voor is een selfiecamera met een resolutie van 8 megapixel. Aan de voorkant is ook een aparte camera ingebouwd voor irisscannen. Door het oog te laten scannen door die camera, kan de telefoon worden ontsloten.

HP Elite X3

6-inch scherm met QHD-resolutie

Het scherm is 5,96 inch groot (een diameter van 15,14 centimeter). Het heeft een hoge QHD-resolutie met 494 pixels per inch. Multitouch-ondersteuning is ingebouwd.

Draadloos laden

HP heeft de nogal dure phablet aantrekkelijker gemaakt door een tijdelijke cashback-actie waarbij je vijftig euro korting krijgt na de bestelling. Op de website van HP kunnen meteen beschermhoesjes worden aangeschaft en schermfolie om het bijna 6-inch scherm tegen krassen en breuken te beschermen. Voorts voorziet HP in een draadloze lader. Daar kan de phablet op worden gelegd. De Elite X3 is voorzien van draadloze laadtechnologie volgens het Qi-platform.

HP belooft de Elite X3 binnen 48 uur te leveren in Nederland.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.