Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP TouchPad is door de community voorzien van Android 7.0 Nougat

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2016, 10:20 CategorieAndroid

Wanneer de Android community gehecht is aan een apparaat, dan laat die hem niet snel los. De HP TouchPad is daar het voorbeeld van. Deze tablet is namelijk door een groep enthousiastelingen voorzien van de nieuwste versie van Android, namelijk Android 7.0 Nougat.

Nougat beschikbaar voor de HP TouchPad

Vijf jaar nadat HP besloten had de HP TouchPad niet meer te gaan produceren of ondersteunen, maakt de Android community bekend dat Android 7.0 Nougat nu beschikbaar is voor de tablet. Het gaat hier om een mod die nog lang niet af is. Maar mocht je de TouchPad nog hebben liggen en vind je het leuk om af en toe wat te knutselen met de software (zoals je de afgelopen vijf jaar ongetwijfeld hebt gedaan), dan is het fijn om te weten dat je nu dus aan de slag kunt gaan met de nieuwste versie van Android. Maar pas wel even goed op.

Het is namelijk nog een work-in-progress en dat betekent dat nog lang niet alles werkt. Zo werkt de camera nog niet, bijvoorbeeld. De HP TouchPad laat zien dat wanneer de Android community dol is op een tablet, die niet snel wordt losgelaten. Sinds de dagen van Android 2.3 kan deze tablet constant rekenen op de nieuwste versie van het OS, aangezien developers daar in hun vrije tijd voor zorgen. De tablet beschikt over 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte en een 1.2 Qualcomm Snapdragon S3 dualcore-processor.

De nieuwe software kun je hier vinden. Let op: alleen downloaden en installeren wanneer je weet wat je doet.

  • Delen:
Asus ZenPad 3S 10
Asus ZenPad 3S 10
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.