Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC werkt aan Ocean-smartphones zonder ook maar één knop

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2016, 21:50 CategorieAndroid

HTC zou bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe lijn ‘Ocean’-smartphones die geen enkele knop meer hebben. Alle knoppen die normaal aan de zijkanten, de voorkant en de bovenkant zitten, worden hierin vervangen door touchbuttons.

HTC Ocean Note

De nieuwe Ocean-lijn is onthuld door twitterreporter Evan Blass, die het erg vaak bij het goede eind heeft als het gaat om informatie over nog onaangekondigde toestellen. Er zit ook een plaatje bij, dat waarschijnlijk door een ontwerper van HTC vroegtijdig is gelekt. Volgens Blass zou HTC achter de schermen drie smartphones testen die in schermgrootte variëren. De werktitels zijn Ocean Master, Ocean Note en Ocean Smart.

Metalen frame aanraakgevoelig

Het metalen frame van deze telefoons zou aanraakgevoelig zijn. Door erover te wrijven van boven naar beneden, kun je bijvoorbeeld door apps en websites scrollen. Ook kun je met een veegje het geluid instellen en kun je meer taken verrichten door simpelweg over de zijkant te vegen of te tikken. Het scherm hoeft hiervoor niet aangeraakt te worden, en fysieke hardwareknoppen ontbreken geheel. HTC noemt dit Sense Touch. Sense is ook de naam van de softwareschil die HTC al jaren om Android heen drapeert.

Profiteren van Note 7-problemen

HTC zou volgens analisten met deze uitvinding wel eens kunnen profiteren van het rumoer dat is ontstaan rond de Samsung Galaxy Note 7, waar er een stuk of dertig van zijn ontploft. Daarna besloot Samsung alle reeds verkochte Notes 7 terug te roepen en de verkoop voorlopig te staken.

De problemen met de Note 7 hebben wereldwijd een flinke knauw in het consumentenvertrouwen gegeven, waardoor de marktleider nu al terrein verliest aan Apple en wellicht ook aan andere smartphonefabrikanten. Het helpt ook niet erg dat mensen van wie de Note 7 inmiddels is vervangen, nu klagen over een batterij die wel heel snel leeg is. Softwarematig zijn ze zo ingesteld dat ze niet meer volledig kunnen worden opgeladen, om nieuwe problemen te voorkomen.

Marktaandeel

HTC zou, als de Ocean-lijn een beetje snel wordt uitgebracht, marktaandeel van Samsung kunnen wegsnoepen. De naam Ocean Note lijkt te wijzen op een phablet van flinke omvang, die de Note 7 kan beconcurreren. Master zou het topmodel moeten worden, en de Smart wordt vermoedelijk het midrangemodel.

  • Delen:
HTC One X9
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.