Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei presenteert de Nova Plus met 5,5 inch-scherm

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2016, 11:47 CategorieAndroid

Huawei heeft op donderdag tijdens de elektronicabeurs IFA zijn gloednieuwe smartphones voorgesteld. Daartoe behoort ook een phablet met een 5,5 inch-scherm. Het gaat om de Nova Plus, een apparaat dat we volgens het bedrijf niet alleen kunnen zien als erg gebruiksvriendelijk. De phablet kan namelijk ook krachtige prestaties leveren en heeft een chique design meegekregen.

Huawei Nova Plus (1)

Specificaties Nova Plus

De nieuwste phablet van Huawei beschikt over een 5,5 inch IPS-scherm. Verder zal het toestel twee camera’s meekrijgen. De camera aan de achterkant is er één met 16 Megapixel en de variant aan de achterkant één met 8 Megapixel. De batterij in de Nova Plus is een 3340 mAh. De smartphone draait op Android 6.0 Marshmallow en onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 625-processor terug. De interne opslagcapaciteit bedraagt overigens 32GB. Met een microSD-kaart is dat verder uit te breiden. Het werkgeheugen bedraagt 3GB. Ook is er een mogelijkheid voor Dual SIM en een vingerafdruksensor op de smartphone aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

Huawei heeft ervoor gekozen om de Nova Plus niet naar Nederland te laten komen. Het kleinere broertje van de smartphone, de Nova met een 5 inch-scherm, kunnen we daarentegen wel op de Nederlandse markt verwachten. Dat apparaat gaat 399 euro kosten en kunnen we in oktober in de schappen verwachten. De Nova Plus schijnt voor een bedrag van 429 euro over de toonbank te gaan.

Huawei Nova Plus 1

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.