Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Iedereen kan nu kwetsende woorden filteren op Instagram

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2016, 17:14 CategorieAndroid

Instagram heeft laten weten dat iedereen nu kwetsende woorden kan filteren op zijn profiel binnen het sociale netwerk voor foto’s. Voorheen was die functie alleen weggelegd voor high profile-gebruikers, maar nu kan iedereen dus automatisch of handmatig de woorden weghalen die diegene niet prettig vindt.

Woorden filteren op Instagram

Aan het begin van de zomer introduceerde Instagram een nieuwe feature voor het sociale netwerk vol met foto’s: de mogelijkheid (kwetsende) woorden te filteren. Destijds was die optie alleen beschikbaar voor bekendheden en online influencers, maar vanaf vandaag mogen ook andere gebruikers van de apps de feature verwachten. Die gebruikers kunnen de optie ‘verberg ongepaste comments’ activeren, waarmee automatisch kwetsende woorden worden gefilterd. Maar ze kunnen ook handmatig woorden invullen.

De comments waar de woorden in staan die worden gefilterd, worden dan verborgen, zodat niemand ermee geconfronteerd wordt. Dit kan allemaal worden ingesteld door op het icoontje van het tandwiel te tappen. Comments worden voortaan ook op een andere manier gepresenteerd. Niet de meest recente, maar de meest relevante comment staat voortaan boven. De relevantie wordt bepaald door een algoritme. Het kan even duren voordat de update bij je is aangekomen, maar wees gerust: ook jij kan straks nare comments filteren.

  • Instagram
  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.