Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

IFA 2016 round-up: wat hebben we gezien op het gebied van tablets?

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2016, 10:43 CategorieAndroid

IFA 2016 zit er op. We hebben een week lang in Berlijn doorgebracht om onder meer de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tablets te bekijken. In dit artikel vind je de belangrijkste aankondigingen, de meest opvallende nieuwe producten en de meest interessante ontwikkelingen.

Algemene trend IFA 2016

Als je ons artikel met onze verwachtingen voor de IFA er nu op naslaat, dan lees je dat we zonder hoge verwachtingen naar de beurs. Tenminste, als het op tablets aankomt dan, want qua homecinema- en smart home-producten zijn we goed voorzien. De tabletmarkt is al maanden in mineur en dat betekent dat we weinig grote aankondigen voorbij hebben zien komen tijdens de IFA in Berlijn. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets is aangekondigd. Maar de traditionele tablet lijkt wel op z’n retour te zijn.

In plaats daarvan kregen we multifunctionele tablets te zien, zoals convertibles en hybrides. Onder meer Lenovo heeft een aantal opvallende producten meegenomen naar de beurs, zoals de Yoga Book. Maar het bedrijf nam ook nog andere convertible mee. Daarnaast heeft Huawei nog wel een traditionele tablet aangekondigd en heeft ook vooral Acer van zich laten horen, met een groot scala aan producten. Hieronder nemen we alle aankondigen en tablets nog met je door, zodat je weer helemaal op de hoogte bent.

huawei-mediapad-m3-foto-3

Lenovo – hybrides en convertibles

Lenovo heeft een aantal nieuwe producten meegenomen. De meest opvallende van die producten is natuurlijk de Lenovo Yoga Book. Dit is een 2-in-1-tablet zoals je hem nog niet eerder hebt gezien. De tablet wordt namelijk in de markt gezet als een soort digitaal schrift voor tijdens je studie of op het werk. Naast een groot 10,1″-touchscreen, beschikt het apparaat namelijk over een groot touch-oppervlak. Daar kun je op tekenen en schrijven – met een zonder papier – door gebruik te maken van de meegeleverde stylus.

Wanneer je iets schrijft of tekent, dan zal dat op het touchscreen tevoorschijn komen. Zodoende kun je dus heel snel aantekeningen of tekeningen digitaliseren, zonder dat je daarvoor een extra handeling hoeft te verrichten. Je schrijft of tekent één keer en de tablet doet daarna de rest. Daarnaast zijn ook de Yoga 910 – als opvolger van de Yoga 900 – en de Miix 510 aangekondigd door het bedrijf, waarmee je ook voor de meer traditionele 2-in-1-producten moet aankloppen bij de fabrikant. De Moto Z Play is de nieuwste phablet.

Maar laten we ook de Lenovo Yoga Tab 3 Plus met zijn scherm van 10,1-inch niet vergeten. Dit is ook een (redelijk) traditionele tablet wanneer je kijkt naar de vormfactor. Er is immers geen toetsenbord aanwezig. Wel zit er een standaard in de achterkant, waardoor je het apparaat rechtop neer kunt zetten. Heel handig voor het bekijken van video’s en voeren van Skype-gesprekken, bijvoorbeeld. De tablet beschikt over redelijke specs. In onze hands-on met het apparaat kun je verder lezen over onze eerste ervaring met de tablet.

lenovo-yoga-book-foto-2

Acer – van phablet tot convertibles

Ook Acer gelooft nog in de tablet in de vorm van een convertible en dat bewijst het bedrijf niet met één, maar met vier modellen binnen de nieuwe Spin-lijn. Het gaat om de Spin 7, de Spin 5, de Spin 3 en de Spin 1. Alle convertibles draaien op Windows 10 en beschikken uiteraard over een scharnier waardoor ze in alle mogelijke standen te gebruiken zijn. De modellen hebben allemaal hun eigen specificaties, maar de Spin 7 is wel de beste in de line-up, terwijl de Acer Spin 1 juist als een goedkoop product op de markt wordt gezet.

Daarnaast nam Acer ook een phablet en een nieuwe Chromebook mee. De phablet draagt de naam Liquid Z6 Plus, en is een smartphone met een beeldscherm van 5,5-inch. De nieuwste phablet van Acer krijgt Android 6.0 Marshmallow mee als besturingssysteem. De Acer Chrome R 13 beschikt over een scharnier dat ervoor zorgt dat het apparaat in alle mogelijke standen te gebruiken is. Zo kun je er dus zelf voor kiezen of je hem als laptop, tablet of toch liever als tent als tent wil gebruiken. Dit product verschijnt pas in 2017.

Acer Spin 7

Huawei pakt ook groots uit

Huawei staat erom bekend groots uit te pakken tijdens persconferenties. Dit jaar is dat ook niet anders. Het bedrijf deed een aantal aankondigen. De grootsheid zit hem niet in de hoeveelheid producten die de fabrikant aankondigt, maar in de producten zelf. Zo zagen we onder meer de goedogende Huawei Nova Plus voorbijkomen, die helaas niet in Nederland wordt uitgebracht. Wel krijgen we hier te maken met het jongere broertje. Helaas is dat geen phablet, maar een reguliere smartphone – toegegeven, met een aantal interessante features.

Het was dan toch echt de Huawei MediaPad M3 die de show stal tijdens de conferentie. De tablet oogt niet alleen mooi, het apparaat beschikt ook nog eens over een aantal interessante features. Zo is de fabrikant de samenwerking aangegaan met Harman Kardon voor het optimaliseren van het geluid in de tablet. En zelfs op zo’n drukke beurs als IFA 2016 hebben we al kunnen horen wat die samenwerking heeft opgeleverd. Voor meer informatie over onze eerste ervaringen met de bijzondere tablet, verwijzen we je door naar onze hands-on.

huawei-mediapad-m3-foto-8

En verder…

Medion kon uiteraard niet achterblijven en heeft tijdens IFA 2016 een nieuwe hybride onthuld. Het gaat om de P3401T, een apparaat dat op meerdere manieren gebruikt kan worden. Zo kun je ervoor kiezen om hem als laptop te gebruiken of juist als tablet. Door het apparaat op het bijgeleverde toetsenbord te klikken, kun je dit apparaat van Medion als een echte notebook gebruiken. De verwachting is dat de tablet in het vierde kwartaal van 2016 zal worden gelanceerd en verkrijgbaar zal zijn in verschillende configuraties.

Asus

Hoewel de producten al waren aangekondigd, nam Asus ook nog even de tijd om enkele producten nogmaals te presenteren. Zo kwamen onder andere de verschillende modellen van de Transformer 3 voorbij. Ook zagen we dat de fabrikant de tijd nam om de Asus ZenPad 3S 10 nog even op te hemelen (en we moeten toegeven: dat is niet helemaal onterecht). Momenteel zijn we bezig met de recensie van de Asus ZenPad 3S 10, dus daar mag je binnenkort een recensie van verwachten. Hier lees je onze hands-on van de Transformer 3 en 3 Pro.

Verslag IFA 2016

Wil je al het nieuws vanaf de beursvloer van IFA 2016 nog eens doorlezen, dan kun je terecht in ons IFA 2016 archief. Overigens houden we ons ook bezig met productlanceringen op het gebied van tablets, home cinema en wearables. Hiervoor kun je terecht op SmarthomeMagazine.nl, HomecinemaMagazine.nl, en WearablesMagazine.nl.

  • Delen:
Asus ZenPad 3S 10
Asus ZenPad 3S 10
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.