Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 10 ‘grootste update ooit’ voor iPhone en iPad

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2016, 20:44 CategorieBesturingssystemen

Apple heeft vanavond naast nieuwe iPhones ook het nieuwe besturingssysteem iOS 10 gepresenteerd. Dit is volgens Apple de ‘grootste update ooit’  van dit mobiele besturingssysteem, dat binnenkort naar iPhones en iPads wordt verstuurd.

Nieuw features

Apple presenteerde kort een aantal nieuwe features van het besturingssysteem, dat qua uiterlijk op het eerste gezicht niet veel afwijkt van iOS 9. Een aantal nieuwe zaken werd genoemd:

  • Je hoeft een iPhone of iPad alleen maar op te tillen om hem te activeren
  • Siri kan nu na een stemcommando ook zoeken naar apps in de App Store
  • Apple Maps is van een nieuw design voorzien
  • Vanuit Apple Maps kun je reizen boeken en ritten aanvragen zonder de app te verlaten
  • HomeKit van Apple stelt de iPad of iPhone in staat om een smart home aan te sturen, mits alle aangesloten apparaten ook geschikt zijn voor HomeKit. Dus: kamertemperatuur op afstand instellen, de gordijnen dicht doen, de lampen aan of uit of dimmen, en nog veel, veel meer.
  • Messages is voorzien van nieuwe visuele effecten, zoals ‘bubbles’, confetti en stickers die eenvoudig in de tekst aan te brengen zijn
  • Siri is in meer apps beschikbaar, de spraakassistent wordt namelijk opengesteld voor software-ontwikkelaars.

13 september

iOS 10 wordt op 13 september naar alle bestaande iPhones en iPads gestuurd die hiervoor geschikt zijn. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden uiteraard meteen met iOS 10 geleverd.

Meer lezen?

Wil je alles te weten komen over iOS 10? Check dan ons uitgebreide achtergrondartikel over het besturingssysteem voor iPhone en iPad. Ook kun je hier lezen welke iPads en iPhones de update naar het nieuwe systeem gaan krijgen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.