Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 10 neemt het stokje van iOS 9 over, staat op 48% van iOS-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2016, 10:08 CategorieiPad

iOS 10 staat momenteel op zo’n 48 procent van alle iOS-apparaten, blijkt uit de nieuwste distributiecijfers. Die cijfers zijn echter niet afkomstig van Apple zelf, dus kunnen iets afwijken, maar laten wel een duidelijk beeld zien.

iOS 10 neemt het stokje van iOS 9 over

Twee weken nadat iOS 10 werd gelanceerd, heeft het besturingssysteem al bijna de helft van alle iOS-gebruikers voor zich gewonnen. Met iets meer dan 48 procent van de markt in handen is het nu de grootste versie van het OS wanneer je kijkt naar de distributiecijfers, en neemt die officieel het stokje over van iOS 9. De cijfers zijn echter afkomstig van Mixpanel en niet van Apple en zouden dus enigszins kunnen afwijken, maar vaak zit het bedrijf heel dicht op de juiste cijfers. iOS 9 heeft momenteel 47,8 procent in handen.

Dan blijft er nog een percentage over dat een oudere versie van iOS geïnstalleerd heeft: die versies hebben iets meer dan vier procent in handen. iOS 10 blijft ondertussen gestaag door groeien. Een dag nadat het besturingssysteem werd gelanceerd, was dat al terug te vinden op 14,5 procent van alle iOS-apparaten. Een week later had zo’n 34 procent van alle iOS-gebruikers de nieuwste versie van het systeem voor mobiele apparaten geïnstalleerd. iOS 9 had meer dan vijftig procent in handen na twee weken, maakte Apple vorig jaar bekend.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.