Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 10 staat nu al op meer dan 14,5% van alle iOS-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2016, 8:38 CategorieiPad

Volgens onderzoeksbureau Mixpanel staat iOS 10 momenteel al op meer dan 14,5 procent van alle iOS-apparaten die kunnen upgraden. Deze meting werd 24 uur na het lanceren van het nieuwe besturingssysteem verricht; het percentage kan inmiddels al zijn opgelopen.

Gebruikers downloaden iOS 10 snel

Als we de data van onderzoeksbureau Mixpanel mogen geloven, dan downloaden iOS-gebruikers iOS 10 sneller dan dat ze vorig jaar iOS 9 downloadden. Zo’n 24 uur na het lanceren van de nieuwste versie van het besturingssysteem, schijnt het OS al op meer dan 14,5 procent van alle iOS-apparaten te staan (die de upgrade kunnen maken). Ter vergelijking: toen iOS 9 werd gelanceerd, stond het systeem na 24 uur op 12,6 procent van alle geschikte apparaten. Ook die data is afkomstig van het bedrijf Mixpanel.

Helaas is het wel zo dat er wat problemen waren met iOS 10. Sommige iPhones en iPads werden namelijk gebrickt. Dat houdt in dat het updaten is mislukt en het toestel niets meer doet, totdat er een bepaalde actie is ondernomen. Maar de oplossing was al snel beschikbaar, waardoor gebruikers alsnog het OS konden downloaden, maar het zal ongetwijfeld voor een kleine dip in het enthousiasme hebben gezorgd. iOS 9 is ondertussen flink aan het dalen in marktaandeel: gisteren stond de teller op 81 procent, in plaats van 88.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.