iOS 10 zorgde voor problemen, maar die zijn inmiddels opgelost

14 september 2016 1 Minuut 4 Reacties
iOS-10-1

Toen iOS 10 net gelanceerd werd, zorgde de software-update ervoor dat sommige systemen werden gebrickt - dan zijn ze in feite onbruikbaar geworden. Apple heeft het probleem inmiddels al opgelost, waardoor je veilig je iPhone of iPad kunt updaten naar de nieuwste versie van het OS.

Updaten naar iOS 10 is veilig

Gisteravond lanceerde Apple officieel iOS 10 voor iedereen. Dat is natuurlijk goed nieuws, behalve voor de early adopters die tegen problemen aanliepen tijdens het updaten. Sommige systemen werden namelijk gebrickt – en dan kun je niets meer met die iPad of iPhone. Het probleem deed ook niet maar één systeem aan. De meest recente versies van Apple-producten, zoals de iPad 9.7, iPhone 6S Plus en de iPhone SE, vertoonden problemen, maar toestellen die daarvoor zijn uitgebracht vaak niet. Gelukkig is het probleem al opgelost.

Apple heeft namelijk snel van zich laten horen en geeft aan dat er inderdaad problemen konden ontstaan wanneer je een iPhone of iPad over-the-air van de update voorziet. Uiteraard biedt het bedrijf zijn excuses aan en verzekert mensen dat het wederom veilig is hun apparaat te updaten. Mocht je altijd je systeem via iTunes updaten, dan doe je dat goed — die systemen werden namelijk niet geteisterd door deze problemen. Daarnaast doe je er ook altijd goed aan een back-up te maken van je gegevens, voor wanneer het dus mis kan gaan…

Reacties (4)