Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS-ontwikkelaars krijgen een groter deel uit hun abonnementinkomsten

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2016, 9:39 CategorieiPad

Vorige jaar beloofde Apple dat iOS-ontwikkelaars in het vervolg meer zouden gaan verdienen aan de inkomsten uit abonnementen. Die tijd is nu aangebroken. Ook krijgen developers meer opties met betrekking tot die abonnement. Zo kan er nu een gratis proefversie worden aangeboden.

Meer opties voor iOS-ontwikkelaars, meer opties voor jou

Vorig jaar beloofde Apple dat iOS-ontwikkelaars meer opties tot hun beschikking zouden krijgen qua inkomsten uit abonnementen. En die tijd is nu aangebroken. Zo kunnen ontwikkelaars van iOS-applicaties nu gratis proefversies van hun abonnementen aanbieden, waardoor ze gebruikers alvast kunnen laten zien wat ze precies krijgen wanneer ze een abonnement afsluiten. Ook is het zo dat een gebruiker nu kan aangeven zijn abonnement automatisch te willen verlengen en kan een developer per regio andere prijzen instellen.

De grootste verandering heeft echter achter de schermen plaatsgevonden. Zo krijgen iOS-ontwikkelaars nu meer uit de omzet die is behaald door middel van die abonnement (Apple verdient er minder aan en geeft een deel van die inkomsten dus aan de app-makers). Daar waar de verhouding Apple/ontwikkelaar eerst lag op 30/70 procent, ligt dat nu op 15/85 procent. Wellicht dat dit betekent dat nu meer app-makers abonnement gaan aanbieden in de toekomst, aangezien er nu dus iets meer te verdienen valt op de markt.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.