Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze iPads en iPhones krijgen op 13 september iOS 10

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2016, 9:01 CategorieBesturingssystemen

Apple heeft gisteren tijdens de jaarlijkse Keynote meer bekendgemaakt over de uitrol van iOS 10. Het nieuwe besturingssysteem moet op 13 september verschijnen en wordt naar veel reeds gelanceerde iPads en iPhones uitgerold.

Wat is nieuw in iOS 10?

iOS 10 is de volgende generatie van Apple’s mobiele besturingssysteem. De software is op verschillende punten verbeterd. Het beginscherm krijgt in iOS 10 krijgt een grote make-over. Notificaties worden op een nieuwe manier weergegeven en vanuit het beginscherm zijn meer 3D Touch-functies mogelijk, net als in het berichtencentrum. Ook is de iMessage-app aangepast waardoor onder meer grotere emoticons en previews van links bekeken kunnen worden. Daarnaast kan Siri voortaan geïntegreerd worden in apps van derden en wordt de Home-app voor smart home-producten aan het besturingssysteem toegevoegd. Een compleet overzicht van alle nieuwe features en functies vind je in ons iOS 10 artikel.

Gratis te downloaden

Apple laat weten dat iOS 10 gratis te downloaden zal zijn op 13 september. Je krijgt automatisch een melding, waarna de update over-the-air binnengehaald wordt. Ook kun je je iOS-apparaat aansluiten op iTunes om de update te installeren.

Welke iPhone en iPad krijgt iOS 10?

iOS 10 is niet beschikbaar voor alle modellen die Apple ooit uitgebracht heeft. Voor de iPhone geldt dat de 5, 5c, 5s, 5, 6 Plus, 6s, 6s Plus en SE een update kunnen verwachten. De iPhone 4s blijft op iOS 9 staan. Voor de iPad geldt dat de 4, Air, Air 2, Pro, Pro 9.7, Mini 2, Mini 3 en Mini 4 de update krijgen. De iPad 2, iPad 3 en iPad mini (1st gen) krijgen geen update.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.