Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPhone 2017 krijgt een glazen design en roestvrijstalen frame’

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2016, 9:12 CategorieiPhone

Een analist heeft voorspeld dat de iPhone 2017 zal worden voorzien van een glazen design en een frame van roestvrij staal. De reden dat Apple voor glas zou kiezen, heeft te maken met het idee dat glas een mooiere glans heeft dan metaal.

iPhone 2017: glas en roestvrij staal

KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo heeft wederom van zich laten horen over de iPhone 2017. De analist voorspelt namelijk dat Apple zal gaan voor een glazen design en een roestvrijstalen frame. De reden dat Apple voor glas zou kiezen, heeft te maken met het idee dat glas een mooiere glans heeft dan metaal.

While a glossy finish is possible for metal casing, we identify two prerequisites for the 2017 new iPhone to be competitive in terms of casing design, considering competitors will definitely launch smartphone models with glossy metal or glass casing prior to Apple’s launch: (1) adoption of a glossy finish design; (2) enhanced productivity and higher yield will prevent a supply shortage, as has happened with jet black casing, which is manufactured at an unsatisfactory yield rate of 60-70% due to the metal material; and (3) better scratch resistance will improve user satisfaction. All things considered, we see glass casing as the only option.

Daarnaast is de voorspelling dat Apple hoogstwaarschijnlijk wederom zal kiezen voor het 2.5D-glas van de iPhone 7 Plus. Het bedrijf zal geen volledig gebogen scherm gaan gebruiken, omdat dat scherm gemakkelijk kapot kan gaan. De normale versies van de iPhone 2017 zouden een frame van aluminium moeten krijgen, terwijl de high-end modellen alleen een roestvrijstalen frame zouden krijgen.

Metal frame can be stainless steel or aluminum, with former more likely for high-end models. As all-glass casing is not possible at present given technological bottlenecks, a metal frame surrounding the edge is necessary for reinforced structure design. As stainless steel has a better look than aluminum and costs more, we expect only high-end new iPhone models to come with a stainless steel frame next year.

Ook verwacht dat analist dat Foxconn wederom de productie op zich zal nemen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.