Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPhone-dummies onthullen details nieuw design iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2016, 15:42 CategorieiPhone

Op Instagram is een filmpje verschenen waarin dummies van de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus uitgebreid en in detail worden geshowd. De officiële presentatie van de nieuwe smartphones is pas woensdagavond.

Dummies

In het filmpje worden geen echte iPhones geshowd, maar dummies. Dat zijn eigenlijk lege hulzen; de achterkant en de voorkant met een blok schuim ertussen. Dergelijke dummies liggen vaak in telefoonwinkels, zodat mensen kunnen voelen hoe een toestel in de hand ligt zonder dat er een echt toestel uit de doos hoeft te worden gehaald, met het risico op beschadigingen. Apple stelt deze dummies ook vaak ter beschikking aan makers van hoesjes. Ze zijn precies even groot als de echte toestellen.

iPhone 7 Plus dummy c

iPhone 7 Plus

De dummies onthullen de details van de nieuwe iPhones tot in elk detail. Vooral het ontwerp van de grote iPhone 7 Plus is interessant. De nieuwe 5,5-inch phablet van Apple lijkt erg op de iPhone 6 Plus en de iPhone 6S Plus. Apple verlaat hiermee de tweejaarlijkse vernieuwingscyclus voor wat betreft het ontwerp. Naar verluidt wordt volgend jaar pas weer een geheel nieuw ontwerp gepresenteerd.

Dat lijkt slecht nieuws voor de hoesjesmakers, maar die hebben toch nog wel wat te doen, want een hoesje van de iPhone 6S Plus zal waarschijnlijk niet zomaar rond een iPhone 7 Plus passen. Dat heeft alles te maken met de nieuwe dubbele camera achterop het toestel. Met een oud hoesje zal waarschijnlijk de tweede camera achter het hoesje verdwijnen.

Antennelijn

Op de achterkant is ook te zien dat Apple de plastic antennelijnen wat heeft uitgedund. De tweede lijn, die het meest in het oog springt op de iPhone 6S Plus omdat die boven en onder dwars door de aluminium behuizing ‘snijdt’, is verdwenen. Dat is hieronder goed te zien waar de iPhone 7 Plus bovenop de iPhone 6S PLus is gelegd. Ook zie je daar wat anders: geen oortelefoongaatje.

iPhone 7 Plus dummy a

Stereo speakers

Voorts zijn er aan de onderkant meer gaatjes te zien, wat hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met de introductie van stereo speakers. Dat is mogelijk omdat de 3,5 mm ingang voor een hoofdtelefoon is verdwenen. Hoe Apple de nieuwe oortelefoon wil aansluiten, via de lightning-connector of bluetooth, zal pas woensdag duidelijk worden, als Apple de nieuwe telefoons aan de pers laat zien.

Het filmpje is hier te zien.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.