Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo ontslaat honderden Motorola-medewerkers in ontslagronde

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2016, 9:47 CategorieAndroid

Lenovo heeft laten weten dat het bedrijf wederom honderden Motorola-medewerkers heeft ontslagen, zodat de afdeling ‘competitief’ kan blijven. In totaal betreft het hier ‘minder dan twee procent’ van de 55.000 Lenovo-medewerkers.

Honderden Motorola-medewerkers ontslagen bij Lenovo

Lenovo heeft bevestigd dat het bedrijf een groot deel van zijn medewerkers ontslaat. Het gaat hier, volgens het bedrijf om ‘minder dan twee procent’ van de 55.000 Lenovo-werknemers wereldwijd. De meeste mensen zijn ontslagen bij de afdeling van mobiele apparaten; de fabrikant laat niet weten hoeveel medewerkers er precies zijn ontslagen bij het oude Motorola. Vorig jaar werden er ook al 3.200 mensen ontslagen bij het bedrijf. Desondanks houdt de fabrikant het Motorola Mobility-kantoor in Chicago gewoon geopend.

Dat betekent dat de overgebleven medewerkers daar gewoon kunnen blijven werken en niet (al dan niet ongewild) naar het kantoor in North Carolina hoeven. Daar heeft het moederbedrijf haar kantoren zitten. De reden achter de ontslagen is, volgens het bedrijf, om ervoor te zorgen dat het ‘competitief’ blijft.

[The layoffs] are part of the ongoing strategic integration between Lenovo and its Motorola smartphone business as the company further aligns its organization and streamlines its product portfolio to best compete in the global smartphone market.

Motorola heeft zijn nieuwe eigenaar nog maar weinig groene cijfers opgeleverd, ondanks het feit dat de onderneming in de afgelopen jaren alsnog innovatieve en goed ontvangen smartphones en phablets heeft geproduceerd.

Het volledige statement

Het volledige statement is hieronder te lezen.

Lenovo today announced a resource action impacting less than two percent of its approximately 55,000 employees globally. The majority of the positions being eliminated are part of the ongoing strategic integration between Lenovo and its Motorola smartphone business as the company further aligns its organization and streamlines its product portfolio to best compete in the global smartphone market.

The company is also making adjustments in other areas of the business as part of a continued effort to manage costs, drive efficiency and support ongoing improvement in overall financial performance. While these actions are never easy, they are a necessary part of our continued efforts to ensure long-term, profitable growth across all of our businesses.

Lenovo is absolutely committed to Chicago and we plan to maintain our Motorola Mobility headquarters there. Chicago has a well-deserved reputation for technical excellence and as the hub of our global R&D for our smartphone business we expect to take advantage of local talent to continue developing Moto products there.

  • Delen:
Motorola Moto Z Play
Motorola Moto Z Play
Android Marshmallow (6.0)
Motorola Moto Z
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.