Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo P2 nieuwe midrange phablet met gigantische batterij

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2016, 18:35 CategorieAndroid

Lenovo heeft op IFA 2016 een nieuwe 5,5-inch phablet gepresenteerd. De Lenovo P2 krijgt een enorme batterij met een capaciteit van 5100 mAh.

Snellader

Met dat batterijvermogen laat de Lenovo P2 ook zijn voorganger achter zich, de Lenovo P1, die al geen kinderachtige batterij aan boord had van 5000 mAh. De batterij kan met een snellader worden opgeladen.

Snapdragon 615

De Lenovo P2 valt in de hogere midrange categorie met een Qualcomm Snapdragon 615-processor. Het 5,5-inch super amoledscherm heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels, wat het aantal pixels per inch op 401 brengt.

Drie of vier GB ram

De processor wordt geholpen door 3GB ram. Er is voorzien in 32GB opslaggeheugen. Daar kan tot maximaal 256GB worden bijgeprikt via een micro sd-kaartsleuf. Overigens wijken deze specificaties enigszins af van de Chinese versie van de P2, die over 4GB ram en 64GB opslaggeheugen beschikt. Lenovo moet het in dat land opnemen tegen Chinese telefoonfabrikanten die zich op de drukke smartphonemarkt proberen te onderscheiden door grote batterijen en een enorm geheugen.

Vingerafdrukscanner

In de Lenovo P2 is een vingerafdrukscanner te vinden onder de homeknop op de voorkant. Op diezelfde voorkant vinden we een 5-megapixel selfiecamera. Op de achterkant is een 13-megapixelcamera te vinden. Daar is een dual-tone  led-flitser onder geplaatst voor extra goede belichting in donkere omstandigheden.

De Lenovo P2 zou deze maand in winkels moeten verschijnen, maar prijzen en beschikbaarheid in Nederland zijn nog niet bekend gemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.