Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG presenteert nieuw vlaggenschip V20 met geavanceerde video-mogelijkheden

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2016, 7:29 CategorieAndroid

LG heeft vannacht zijn nieuwe vlaggenschip, de LG V20 gepresenteerd. De 5,7-inch phablet is voorzien van geavanceerde mogelijkheden om video’s te maken. Het is de eerste telefoon die loopt op Android 7.0 Nougat.

Android Nougat

Dat laatste is bijzonder, want voorheen waren de Nexus-apparaten van Google de eersten die over het allernieuwste besturingssysteem mochten beschikken. Nu valt die eer voor het eerst toe aan een toestel buiten de Nexus-lijn.

Alles draait om video

LG heeft de phablet gepresenteerd als ideaal gereedschap voor mensen die veel video’s schieten, en dat in hoge kwaliteit willen doen. De telefoon heeft een 5,7-inch IPS-scherm. Dit heeft een resolutie van 515 pixels per inch, anders gezegd: quad HD. Het scherm is vrijwel randloos, zodat het de gehele voorkant van de telefoon beslaat. Onder en boven het scherm zijn de bezels ook zeer dun. Dat is mogelijk omdat de homeknop en de vingerafdrukscanner op de achterkant van de telefoon zijn gepositioneerd.

Niet waterproof, wel shockproof

Hoewel de telefoon volgens LG niet waterproof is, is hij wel bestand tegen een val van een goede meter hoog, meldt de fabrikant. Dat de telefoon in tegenstelling tot veel moderne vlaggenschepen niet tegen water kan, heeft wellicht te maken met de verwisselbare batterij. De metalen achterkant kan worden verwijderd door een knopje op de hoek van het toestel in te drukken, dan vliegt de hele achterklep er af waardoor de 3200 mAh batterij en de sleuf voor de micro sd-kaart zichtbaar worden.

De LG V20 beschikt verder over alle gangbare hardware voor een vlaggenschip. Een Qualcomm Snapdragon 820-processor, 4GB ram, en 64 GB opslaggeheugen. De phablet wordt opgeladen via een usb type-c poort.

Audio

Video en audio is waar het bij deze telefoon allemaal om draait. AIFF, ALAC, FLAC en WAV-bestanden kunnen allemaal zonder problemen door de telefoon naar high-end Sennheiserboxen worden gestuurd. De phablet is voorzien van een 32-bit Sabbre ES9218 quad DAC van ESS Technologies. Er zit een 2Vrms versterker in deze chip.

Drie microfoons

LG heeft deze telefoon speciaal ontworpen voor het opnemen van video van hoge kwaliteit. Daartoe kan het toestel in Music Studio Mode worden gezet, die een betere opnamekwaliteit dan cd-kwaliteit moet geven. Drie microfoons in het toestel kunnen volgens LG kristalhelder geluid opnemen. Deze geavanceerde audio-opnamemogelijkheden zijn bestemd om de videocamera te ondersteunen.

Camera’s

De camera’s van de LG V20 kunnen in 16 megapixel beelden schieten in groothoekmodus, en in 8 megapixel als ze in de normale stand worden gezet. Voor video-opnames is een op de ingebouwde gyroscoop gebaseerde stabilisator ingebakken. LG heeft er softwarematig nog iets in verwerkt waardoor het onderwerp van een opname in het midden van het frame blijft. Autofocus voor de videio-opnames hoort hier uiteraard ook bij.

De LG V20 is weliswaar gepresenteerd, maar er is nog niets bekendgemaakt over beschikbaarheid en prijzen in Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.