Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit mag je verwachten van Redstone 2 voor Windows 10 Mobile

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2016, 8:39 CategorieWindows

Microsoft heeft tijdens een presentatie laten weten wat we mogen verwachten van de Redstone 2-update voor Windows 10 Mobile. Zo zul je onder meer je smartphone of tablet in slaapmodus kunnen zetten, zonder dat de ervaring van Continuum daar onder zal leiden.

Redstone 2 voor Windows 10 Mobile

Tijdens een Ignite 2016-presentatie heeft Microsoft laten weten wat we in de toekomst mogen verwachten van Windows 10 Mobile. Momenteel werkt de softwaregigant aan de update die Redstone 2 wordt genoemd. Redstone 2 zal een aantal dingen veranderen aan het gebruik van smartphones en kleine tablets. Zo zul je bijvoorbeeld Continuum kunnen gebruiken wanneer de telefoon, phablet of tablet in slaapmodus staat. Ook is er de Proximity Connect-feature aangekondigd, die het koppelproces moet gaan vergemakkelijken.

Met die feature kun je namelijk Continuum activeren zonder het Windows 10 Mobile-apparaat uit je broekzak of tas te halen; de verbinding zal draadloos tot stand worden gebracht. De dock zal weten dat je er bent, waarschijnlijk door middel van bluetooth. Daarnaast kun je nu het startscherm per apparaat aanpassen. Bekijk je dat menu op je smartphone, dan kan daar nu een andere indeling staan dan wanneer je hem koppelt aan de dock. Apps zijn nu ook te resizen en zelfs te snappen, net zoals dat op reguliere Windows 10-pc’s kan.

De verwachting is dat Redstone 2 in april 2017 zal worden gelanceerd.

  • Delen:
Microsoft Lumia 950 XL
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.