Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Malware ontdekt in populaire hulpapp Pokémon GO

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2016, 20:25 CategorieApplicaties

Nadat Pokémon GO officieel was verschenen in de App Store en Google Play, verschenen ook de nodige hulpapps om het spel wat makkelijker te maken. Een van die apps gaat door het leven onder de naam Pokémon GO Guide. Nu is bekend geworden dat die applicatie niet veilig bleek. Kaspersky heeft tenslotte malware ontdekt in de app.

Malware in hulpapp Pokémon GO

Op de officiële website van Kaspersky valt te lezen dat Pokémon GO Guide, een app die liefst 500.000 keer was gedownload vanuit de Google Play Store, malware met zich meedroeg. Uit de data van de onderzoekers blijkt dat minstens 6.000 apparaten succesvol besmet zijn door de malware, daartoe behoren toestellen uit Rusland, India en Indonesië. Ook Engelsen lijken slachtoffer te zijn van de malware. Zodra een toestel geïnfecteerd was geraakt met de malware, konden de daders onopgemerkt apps en adware installeren op het apparaat.

De trojan die door Kaspersky werd ontdekt, gaat door het leven onder de naam HEUR:Trojan.AndroidOS.Ztorg.ad. Ondanks dat de app niet veilig is, kan een dergelijke applicatie wel in de Play Store terechtkomen. Toestellen raken immers pas geïnfecteerd zodra de app geïnstalleerd is. Het is dan ook aan te raden om altijd goed te controleren of de afkomst van de app wel klopt. Zo kun je onder andere bekijken of de uitgever een bekende naam is en of hij al meer apps heeft gemaakt. Ook geven recensies vaak een goede indruk.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.