Microsoft werkt mogelijk aan een concurrent voor Slack

07 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft logo

Als we de geruchten mogen geloven dan werkt Microsoft momenteel achter de schermen aan een app die de concurrentie moet aangaan met Slack. Dit is een handige app voor op de werkvloer, maar ook voor redacties waar bijvoorbeeld een hoop freelance journalisten werken.

Microsoft werkt aan een concurrent voor Slack – gerucht

Het geruchtencircuit meldt dat Microsoft momenteel achter de schermen werkt aan een concurrent voor Slack. Daarvoor zou het bedrijf gebruik willen maken van de naam van Skype. De softwaregigant zou werken aan nieuwe berichtendienst die ontzettend lijkt op het design van Slack en gebruikers soortgelijke features zou aanbieden. De naam van het project is Skype Teams. Skype Teams zou zijn pijlen hebben gericht op de grotere teams en redacties die op dit moment gebruikmaken van Slack, omdat die app toch wel heel handig blijkt te zijn.

Er is zelfs al een screenshot opgedoken. Op die afbeelding is te zien van Microsoft inderdaad goed heeft afgekeken bij Slack. Links in beeld zien we de verschillende kanalen (de afgebakende groepen) en privéchats, terwijl het chatten zelf rechts van dat menu gebeurt. Ook kunnen gebruiken emoji en gifjes naar elkaar sturen, net als in Slack. Skype Teams zou de functie Threaded Conversations meekrijgen, waardoor gebruikers direct kunnen reageren op comments, zoals op Facebook. Daarnaast zijn er ook videochats aanwezig.

Microsoft heeft zelf nog niets bekendgemaakt over Slack-concurrent Skype Teams.

Reacties (0)