Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Naam ‘Google Now’ kan nog wel eens gaan verdwijnen

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2016, 9:12 CategorieAndroid

Het zou zomaar kunnen zijn dat Google de naam ‘Google Now’ wil uitfaseren, blijkt uit de nieuwste bètaversie van de Google Zoeken-applicatie. Daar wordt naar de dienst verwezen als ‘Feed’, terwijl On Tap wordt genoemd als ‘Screen search’.

Geen Google Now meer?

Het ziet er naar uit dat Google het één en ander zou willen veranderen aan de manier waarop we Google Now zien en gebruiken. Dat blijkt uit de nieuwste bètaversie van Google Zoeken op Android, waar er naar de dienst wordt verwezen als ‘Feed’. On Tap, een onderdeel van Now waarmee je je scherm kunt scannen en daardoor snel informatie kunt opzoeken, wordt genoemd als ‘Screen search’. Er kunnen verschillende redenen achter deze verandering zitten. Eén van die redenen kan zijn dat de namen eerst niet echt duidelijk waren.

Hoe tof de naam Now on Tap ook gevonden was, Screen search klinkt veel logischer en geeft een gebruiker meteen een beeld van wat de mogelijkheid is – hoe saai deze naam ook mag klinken. Het kan ook zijn dat Google Assistant te maken heeft met de veranderingen, aangezien Assistant een uitgebreidere versie van Google Now lijkt te zijn. Door simpelere termen voor de diensten te gebruiken, hoeven de mogelijkheden uiteindelijk ook niet zo uitgebreid te zijn voor Now, waardoor Assistant meer taken op zich kan nemen.

Op 4 oktober kondigt Google onder meer de Pixel XL aan en we verwachten dan ook meer informatie over deze naamswijziging.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.