Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Navigatiebalk Android aan te passen met Navbar Apps

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2016, 10:21 CategorieAndroid

Met de applicatie Navbar Apps is het mogelijk de navigatiebalk van Android aan te passen, zonder dat je daarvoor het systeem hoeft te rooten. Zo kun je nu bijvoorbeeld watermeloenen weergeven tussen de knoppen onderin beeld, mocht je dat een leuk idee vinden.

Pas je navigatiebalk aan met Navbar Apps

Mocht je de navigatiebalk van Android maar een saai aanzicht vinden, dan kun je daar nu wat aan doen. Dat kan eigenlijk al een tijdje, maar daarvoor dien je vaak je toestel te rooten of een specifieke Android-skin van een bepaalde fabrikant te hebben. Nu maakt het (voor het gros van de Android-bezitters) niet meer uit wat voor toestel of software je hebt, want met Navbar Apps kun je die zwarte balk onderin wat kleur – of watermeloenen – geven. Je hebt hiervoor wel tenminste Android 5.0 Lollipop nodig op je smartphone of tablet.

De ontwikkelaar van deze app maakt gebruik van een speciale api binnen Android die het aanpassen van de balk mogelijk maakt. Google werkt momenteel zelf ook aan die feature, maar die is vooralsnog niet aangekondigd. Navbar Apps kan gratis worden gedownload en vraagt ongeveer een euro voor de volledige versie. Je kunt de kleuren aanpassen naar de apps in beeld of zelfs widgets toevoegen, zoals een accu-indicator. Let wel even op, want de software bevat nog wat bugs, die er ongetwijfeld snel uitgehaald zullen worden.

  • Navbar Apps
  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.