Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus Launcher heet voortaan Pixel Launcher, apk nu beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2016, 8:39 CategorieAndroid

De naam van de Nexus Launcher is gewijzigd naar Pixel Launcher en het is niet moeilijk te achterhalen waarom die naam is veranderd. Als we de geruchten mogen geloven, dan ruilt Google de naam Nexus voor Pixel in en krijgen we straks te maken met de Pixel en de Pixel XL.

Nexus Launcher wordt Pixel Launcher

De Nexus Launcher heeft een nieuwe naam gekregen. Hoewel Google de launcher voor Android officieel nog niet gelanceerd heeft, gaat die voortaan wel door het leven als de Pixel Launcher. En het is niet moeilijk te achterhalen waarom die verandering heeft plaatsgevonden: de nieuwe Google-toestellen, die mogelijk 4 oktober worden aangekondigd, krijgen namelijk de naam Pixel en Pixel XL mee. Deze launcher lijkt die namen in elk geval te bevestigen. Het apk-bestand van de launcher is zelfs al online te vinden en hier te downloaden.

Daarnaast heeft de Pixel Launcher versienummer 7.1-xxxx meegekregen. Eerder kwam al naar buiten dat de Pixel XL zou worden gelanceerd met Android 7.1 Nougat, de eerste grote update voor het besturingssysteem. Het zou niet vreemd zijn wanneer de versienummer van de launcher gelijk zou lopen aan de versienummer van Android, zodat iedereen direct weet waar die aan toe is wanneer er puur naar de cijfers gekeken wordt. Ook lijkt het nu dus zeker dat Google de naam Nexus achter zich wil laten en wil gaan voor de naam Pixel.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.