Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe update voor Minecraft belooft verbeteringen voor tweakers en VR-gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2016, 23:26 CategorieGaming

Minecraft zal binnenkort een belangrijke update uitbrengen voor Windows 10, Pocket en de Gear VR-editie. Belangrijkste wijziging is meer ondersteuning voor virtual reality. Ook kunnen spelers het spel vergaand naar hun hand zetten.

Add-Ons

Op 18 oktober wordt de update uitgerold voor Windows 10, Pocket en Gear VR. Deze update bevat Add-Ons, waarmee je het gedrag van karakters en objecten kunt veranderen door tekstbestanden aan te passen. Bijvoorbeeld gigantische kippen, of Creepers die enorme explosies veroorzaken. Zonder dat je hoeft te leren hoe je moet programmeren, kun je als speler het spel vergaand aanpassen.

VR-controllers

VR-gebruikers krijgen een betere ondersteuning voor controllers. De Xbox One-gamepad, die via bluetooth contact maakt met een virtual reality-headset, is straks te gebruiken in de Windows 10 of Gear VR-edities van het spel. PC-spelers met een Oculus Rift kunnen de Oculus Touch handcontrollers gebruiken. Over Minecraft voor de Oculus Rift is hier meer te lezen.

Boss battles

‘Boss battles’  zijn een derde wijziging die in de drie genoemde Minecraft-edities zijn intrede doet. Console-gebruikers van het spel krijgen reeds op 4 oktober een update waarbij gekozen kan worden voor een Chinese mythologische omgeving. In poolklimaten zul je bijpassende dieren zien rondlopen, zoals ijsberen, en dat geldt voor alle omgevingen. Die worden allemaal wat logischer in elkaar gezet. De Xbox en Wii U krijgen de update op 4 oktober, de PlayStation op 5 oktober.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.