Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe versie van Opera brengt material design met zich mee

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2016, 9:26 CategorieAndroid

De nieuwste versie van Opera voor Android brengt het material design met zich mee. De nieuwe look moet modern en fris gaan aanvoelen. Hoewel dit op zich een goede browser is, lukt het het bedrijf maar niet om hetzelfde succes te behalen als concurrenten Chrome en Firefox.

Download de update voor Opera

Hoewel de Opera-browser op zich een goede browser is, lukt het het bedrijf achter de browser maar niet om dezelfde successen te behalen als Chrome en Firefox, bijvoorbeeld. Dat betekent niet dat het team bij de pakken neerzit, dus blijven de updates binnenkomen. Dit weekend is er wederom een update uitgebracht voor de Android-applicatie, eentje die het material design met zich meebrengt. De nieuwe look moet zowel fris als modern aanvoelen en helemaal gaan passen tussen de andere apps die je hebt geïnstalleerd.

Ook is het zo dat de Speed Dial (de homepagina, waar je de websites ziet staan die je vaak bezoekt) van een make-over is voorzien. De nieuwsfeature is voortaan aan de rechterkant te vinden, terwijl een nieuwe knop toegang geeft tot zaken als offline opgeslagen pagina’s en bookmarks. Met het overflow-menu (de drie puntjes) kun je een pagina toevoegen aan de Speed Dial en kan je zien hoeveel data je hebt bespaard via de besparingsfeature. De update wordt nu langzaam uitgerold naar iedereen die de browser gebruikt op Android.

  • Opera browser
  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.