Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Parallel Windows open je twee dezelfde apps naast elkaar in Nougat

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2016, 10:23 CategorieAndroid

Met Parallel Windows voor Android 7.0 Nougat is het mogelijk om twee of meer dezelfde apps naast elkaar te openen op je apparaat. Splitscreen was al een handige feature voor het besturingssysteem, maar laat je niet dezelfde apps naast elkaar openen.

Download Parallel Windows voor Android 7.0 Nougat

Mocht je al beschikken over Android 7.0 Nougat, dan heb je inmiddels van splitscreen binnen het besturings-systeem kunnen proeven. Je weet dan ook dat de software nog niet jé van hét is en bijvoorbeeld niet twee of meer dezelfde apps naast elkaar kan laten draaien. De applicatie Parallel Windows voor Nougat moet dat probleem oplossen en biedt de gebruiker die mogelijkheid wel aan, waardoor je dus twee WhatsApp-schermen of twee keer de rekenmachine kunt openen op je smartphone of tablet – zie bijvoorbeeld de bovenstaande screenshot.

Alleen Chrome op Android laat de gebruiker twee raampjes naast elkaar openen, overigens. Maar dat is dan ook de enige app die dat aanbiedt. Op een tablet kun je Parallel Windows ook gebruiken om de freeform-modus binnen Nougat te activeren. Daarnaast is er een shortcut aanwezig op het scherm die de opties kan activeren, waardoor je er ook niet lang naar hoeft te zoeken. Let wel op: de release is nog in alpha, waardoor er nog bugs en andere problemen kunnen bestaan. Ook kunnen sommige apps ineens afgesloten worden, bijvoorbeeld.

  • Parallel Windows for Nougat
  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.