Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Pokémon GO heeft netto-omzet van ruim 3,5 miljoen euro per dag’

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2016, 7:53 CategorieApplicaties

De populariteit van Pokémon GO mag volgens eerdere berichten dan wel zijn afgenomen, het is duidelijk dat de makers een flinke omzet draaien met de game. Het is Sensor Tower dat uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar onder andere de omzet die het spel in de afgelopen twee maanden heeft gegenereerd.

Pokémon GO 3,5 miljoen euro per dag

Uit de cijfers van het onderzoeksbureau valt op te maken dat Pokémon GO sinds zijn release zowel in de App Store als in Google Play goede zaken heeft gedaan. In de afgelopen twee maanden zou een omzet geboekt zijn van ruim 440 miljoen dollar, omgerekend zo’n 393 miljoen euro. Daarmee is het spel echter nog lang niet aan zijn einde gekomen. Iedere dag zouden de makers ook nog eens 3,57 miljoen euro bij kunnen schrijven.

Wat we verder op kunnen maken uit het bericht, is dat de app in de eerste twee maanden wereldwijd 180 miljoen keer is gedownload. De gemiddelde tijd die momenteel nog wordt doorgebracht in de app, berekend in de Verenigde Staten en gebaseerd op iOS-gebruikers, zou 32 minuten zijn. Dat is ongeveer net zo lang als men in de eerste week van de relase van het spel per dag bezig was met de game. Pokémon GO lijkt de komende tijd dus nog wel even hip te blijven. Zeker gezien het spel in China en India nog uit moet komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.