Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Probleem met ontploffende Galaxy Note 7 is enorme dreun voor imago Samsung’

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2016, 23:41 CategorieAndroid

Koreaanse kranten en diverse analisten, onder meer van marktverkenner IDC, verwachten dat het imago van Samsung door de problemen met de ontploffende Galaxy Note’s 7 een enorme dreun krijgt. Veel mensen die toe zijn aan een nieuwe smartphone, zouden nu de iPhone 7 Plus of een telefoon van LG overwegen.

Superphone in grote problemen

De Galaxy Note 7 is zonder meer de beste smartphone die Samsung ooit op de markt heeft gebracht. Misschien is het wel de beste Android-smartphone die tot dusver is geproduceerd. Uitgerekend in de week voor de presentatie van de iPhone 7 en 7 Plus moeten alle nieuwe Notes door Samsung worden teruggeroepen. Ze worden voorzien van een veilige batterij. Dat wordt alom gezien als een enorme klap voor het bedrijf. Financieel is het al een hele dreun, maar die valt volgens alle analisten en journalisten in het niet bij de imagoschade die Samsung door het akkefietje heeft opgelopen.

samsung-galaxy-note-7

Drie dozijn Notes 7 ontploft

Inmiddels zijn zo’n drie dozijn Notes 7 spontaan ontploft. Dat heeft te maken met een oververhitting van de batterij. Samsung heeft vorige week onmiddellijk alle reeds verkochte toestellen teruggeroepen om ze na te laten kijken en de verkoop gestaakt. In Nederland komt de phablet daarom pas ergens in oktober op de markt, zo wordt verwacht. Aanvankelijk zou dat al in de eerste helft van september zijn.

Terugroepactie kost een miljard dollar

Bloomberg heeft becijferd dat de terugroepactie zeker een miljard dollar gaat kosten. Vijf procent van de jaaromzet van het hele concern. De beslissing om alle Notes terug te roepen, zou afkomstig zijn uit de absolute top van het Samsung-concern. De directie zou erg bezorgd zijn over de reputatie van het bedrijf en zijn producten.

Het is nog altijd onduidelijk waar de ontploffende batterijen vandaan komen. Samsung heeft zelf een afdeling die batterijen produceert. Het bedrijf betrekt echter voor zijn smartphones ook regelmatig batterijen en andere onderdelen van andere fabrikanten. Wie voor de fout verantwoordelijk is, is nog altijd onbekend.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016)
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.