‘Samsung Galaxy S8 krijgt geen koptelefoonaansluiting’

14 september 2016 1 Minuut 2 Reacties
samsung-galaxy-s8-scherm

Een gerucht dat je van mijlenver aan zag komen: Samsung zou de Samsung Galaxy S8 niet voorzien van een koptelefoonaansluiting. Hiermee zou het bedrijf treden in de voetsporen van onder meer Motorola en Apple, die allebei toestellen hebben zonder de geliefde aansluiting.

Geen koptelefoonaansluiting voor de Samsung Galaxy S8 – gerucht

Het geruchtencircuit maakt zich klaar voor de komst van de Samsung Galaxy S8. Nu de Galaxy Note 7 is gelanceerd (en wat problemen heeft…), is het tijd om te kijken naar het volgende toestel van de fabrikant. En dat is de Galaxy S8. Over dat toestel is al het één en ander gemeld, maar vandaag komt in het nieuws dat het apparaat niet wordt voorzien van een koptelefoonaansluiting. Samsung zou zich in plaats daarvan willen concentreren op een eigen aansluiting, waardoor er dus ook extra accessoires kunnen worden verkocht.

Het is niet duidelijk of Samsung ook zijn eigen draadloze oordoppen wil pushen met het systeem, maar dat zou zomaar kunnen. In tegenstelling tot Apple, luistert Samsung vaak wel naar de consument. Toen het bedrijf de micro-sd-kaart uit de S6 haalde, waren veel mensen daar ontevreden over. En jaar later verscheen de S7, mét micro-sd-kaartsleuf. Dat gezegd hebbende kan Samsung er natuurlijk voor kiezen de koptelefoonaansluiting achter zich te laten, om hem een jaar later wederom te introduceren — maar dan wellicht als nieuwe feauture.

Reacties (2)