Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy S8 wordt een krachtpatser voor virtual reality’

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2016, 8:49 CategorieAndroid

Als we de geruchten mogen geloven dan zal de Samsung Galaxy S8 een ware krachtpatser worden voor apps en games in virtual reality. Het bedrijf zou namelijk flink willen investeren in de ruwe kracht van de aankomende smartphone.

Samsung Galaxy S8 wordt een krachtpatser – gerucht

Er zijn nieuwe geruchten verschenen over de Samsung Galaxy S8. Samsung zou flink willen investeren in de ruwe kracht van de smartphone, die daardoor uitermate geschikt zou zijn voor het draaien van apps en games in virtual reality. Het bedrijf zou in elk geval de Vulkan-api (een programma waarmee betere graphics kunnen worden gerealiseerd) willen ondersteunen en het zou niet vreemd zijn wanneer Samsung ook gebruik zal maken van Google Daydream. Dat platform is sinds kort officieel gelanceerd voor iedereen die apps wil maken.

En wanneer je een mooie virtual reality-ervaring wil aanbieden, dan zul je ervoor moeten zorgen dat de hardware ook meegaat. Over de specs wordt gezegd dat de Samsung Galaxy S8 zal beschikken over ARMs nieuwe Mali-G71-gpu, die ongeveer 1,8 keer zo sterk is als de Mali-T880 in de S7. Ook zou deze gpu beter moeten zijn dan die van de onaangekondigde Snapdragon 830. Qua cpu mogen we de Exynos 8895 (in elk geval in Noord-Amerika) verwachten. Eerder werd al geroepen dat de S8 zou worden voorzien van een 4K-scherm.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.