Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab A 10.1 officieel aangekondigd (voor Zuid-Korea)

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2016, 9:13 CategorieAndroid

De kogel is door de kerk: Samsung heeft vannacht officieel de Samsung Galaxy Tab A 10.1 met stylus aangekondigd. Maar voorlopig lijkt het erop dat de tablet niet naar Europa komt, aangezien het apparaat is aangekondigd voor Zuid-Korea.

Dit is de Samsung Galaxy Tab A 10.1 met stylus

De lijn Samsung Galaxy Tab A biedt gebruikers vaak een betaalbare tablet aan met gemiddelde specs. Vannacht heeft Samsung de Galaxy Tab A 10.1 aangekondigd, die is voorzien van een premium onderdeel. Tenminste, dit onderdeel wordt meestal bewaard voor de meer premium modellen: de stylus. Of, zoals Samsung hem noemt, de S-Pen. Het lijkt erop dat de fabrikant de tablet in eigen land wil houden, omdat de Tab 10.1 met S-Pen voor nu alleen voor Zuid-Korea is aangekondigd. Onduidelijk is of dit nog zal veranderen in de toekomst.

De tablet is in staat verschillende niveaus van druk te herkennen en dat betekent dat je met de S-Pen ook dikkere lijnen kunt maken op het scherm. Ook kun je met de stylus boven het scherm zweven en bijvoorbeeld afbeeldingen selecteren, teksten te vertalen en meer. Het 10,1″-scherm beschikt over een full hd-resolutie. Onder de motorkap zit 3GB aan werkgeheugen, evenals de 1,6GHz Exynos 7870 octacore-processor. Als software wordt Android 6.0.1 meegeleverd. Ook zijn er twee camera’s aanwezig: eentje van acht en een van twee megapixel.

Verder zal er een versie met wifi en een mobiele internetverbinding en eentje met alleen wifi worden gelanceerd. Ook is er bluetooth 4.2, gps, micro-usb en een koptelefoonaansluiting aanwezig. De accu beschikt over 7300mAh en belooft veertien uur mee te gaan.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016)
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.