Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung probeerde Apple voor te blijven met release van Galaxy Note 7’

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2016, 12:59 CategorieAndroid

De reden dat Samsung nu problemen heeft met de Galaxy Note 7, kan te maken hebben met het feit dat Samsung Apple voor wilde blijven. Daardoor zou de fabrikant alles uit de hardware willen halen wat er uit te halen valt – een daar heeft de fabrikant mogelijk steken laten vallen.

Samsung verwachtte teveel van de Galaxy Note 7 – gerucht

Samsung moet momenteel 2,5 miljoen Galaxy Note 7-exemplaren wereldwijd terugroepen vanwege problemen met de accu. Die problemen kunnen voortkomen uit de ambitie Apple voor te blijven met hun hardware, omdat de fabrikant gehoord zou hebben dat Apple dit jaar met een incrementele update zou komen wat de iPhone betreft, zonder grote nieuwe features. Samsung zou daardoor alles uit de hardware van de Note 7 hebben willen halen en dat overambitieuze plan zou voor de huidige problemen hebben gezorgd.

Dat meldt althans Bloomberg, op basis van ‘mensen die bekend zijn met de situatie’. De deadlines werden strakker, maar de eisen werden hoger. Vooral de eisen voor de accu werden zo hoog, dat die dus uiteindelijk oververhit raakten en in sommige gevallen zelfs ontploften. Het bedrijf geeft aan dat de accufabrikant, Samsung SDI, hier de schuldige is, maar andere mensen claimen nu dat de designers toch echt fout waren. De accu zou namelijk te groot voor het complete pakket zijn geweest. Daarvoor bood Samsung ook al z’n excuses aan.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.